D. Timarac - Vesti
Još neki manji radovi treba da se obave pre stavljanja crepa

Crkva Svetog Luke u Liverpulu još je u izgradnji, ali svojim spoljašnjim izgledom već uveliko privlači pažnju svakome ko se nađe u blizini. Zvonici i kupole su postavljeni, a izvršeno je i opšivanje krova sa daskama, postavljena je folija, a ovih dana će se preći na postavljanje bakarnih opšiva i obziđivanje segmenata na krovu, posle čega dolazi postavljanje crepa na hram.

Sve će se to završiti uskoro prema rečima oca Aleksandra Milutinovića, s kojim smo razgovarali posle nedeljne liturgije na kojoj je prisustvovao veliki broj vernika iz Liverpula i okoline.

– Napredujemo s radovima, hvala Bogu. Trenutno su u toku pripreme da konačno i crep dođe na svoje mesto, a sa tim će biti gotova i prva velika faza radova. Kasnije bi sve trebalo da ide lakše – kaže otac Aleksandar i dodaje da otežavajuću okolnost predstavlja što je veliki broj naših neimara otišao u Srbiju na godišnji odmor. – Ipak, na vreme ćemo obaviti ove manje poslove, tako da ćemo imati na proleće otvorene faze za unutrašnje radove gde nas očekuju poslovi oko elektro i drugih instalacija. Veliki je poduhvat u današnje vreme prihvatiti se izgradnje hrama, ali mi smo ušli u taj veliki posao. Sa jakom verom za čoveka je sve moguće – zaključio je otac Aleksandar.