Lična arhiva
Utovar kamiona u noćnim satima

Neumorni humanitarac Miki Stojnić iz Herbruga u kantonu St. Galen je sa familijom, kumovima i prijateljima, za Republiku Srpsku poslao i sedmi šleper pomoći u ovoj godini.

Kao i uvek, osim Srba uz Mikija, koji je rodom iz Gradiške u Republici Srpskoj, bili su i Bošnjaci, Švajcarci, Nemci, Italijani i pripadnici drugih nacija koji rade u Švajcarskoj. U prikupljanju ove donacije učesvovali su i Svetlana, Boris, David i Tamara Stojnić, Milan Savanović, Radovan Tamburić, Mira i Jerg Kaufman, Kevin i Fabijan Vidmer, Nikola i Jovana Mladenović, Marko Paskarević, Danilo Marković, Gabriel Belmonte dos Santos, Đanluka Manfredi, Geri Ekvilino, vozač Adis Mustafić i Dule Subotić, vlasnik transportne firme Brzi.

Ovaj put je donacija namenjena staračkim domovima, domovima za decu s posebnim potrebama i siromašnima. U skladu s tim u šleperu su se našli kreveti, posteljina, kolica, bicikli s ugrađenim kolicima, odeća, obuća, posteljina i puno igračaka za decu. Šleper je istovaren u Banjaluci, a potom je sve raspoređeno prema potrebama određenih ustanova i pojedinaca.

– Teško nam je zbog korone da sve organizujemo, ali se borimo i svaki put ipak uspemo. Nje ni malo lako pridržavati se svih mera, držati distancu, a ipak dobaviti i utovariti sve. Ponekad ni sam ne mogu da verujem koliko smo stvari uspeli da nabavimo jer je sve otežano – kaže Miki Stojnić.

On dodaje da svi u akciji učestvuju dobrovoljno i ističe da Nešo Starčević iz Banjaluke preuzima sve troškove transporta i carine.

– Po ko zna koji put nam pomaže nam kako bismo uspeli donacije da dopremimo do starijih ljudi, dece s posebnim potrebama i siromašnih. Hvala mu veliko u ime svih nas ovako javno u “Vestima” jer ne znam kako da me drugačije zahvalim – ističe humanitarac iz Herburga.

Ne znaju za prepreke: Miki Stojnić sa prijateljima

Pomoć školama u Tesliću

Miki kaže da su i pored svih teškoća na dobrom putu da skupe i osmi šleper pomoći za škole u okolini Teslića u Republici Srpskoj.

– Ako Bog da, uskoro ćemo i to u ovoj godini da odradimo i mogu reći da smo svi veoma umorni i da nam treba malo odmora. Zahvalio bih našim “Vestima” što redovno prate i pišu o našim akcijama.