Lična arhiva
Šalju pozdrave dobrotvoru: Sanja Bartok sa decom

Teška sudbina mlade majke sedmoro mališana Sanje Bartok (33) iz Gudurice kraj Vršca, dotakla u srce i Jovana Živanovića iz Manhajma, velikog dobričinu rodom iz Modriče, dugogodišnjeg čitaoca i učesnika u mnogim akcijama Humanitarnog mosta.

Čim je u “Vestima” saznao o nevoljama Sanjine porodice, uputio im je već nekoliko puta dar od 100 evra, a proteklih dana učinio je to ponovo pred sam Vaskrs, želeći da Sanjinoj dečici ulepša ovaj najradosniji hrišćanski praznik.

– Koliko smo zahvalni toj dobroj duši ne može se rečima opisati. I samo razumevanje situacije u kojoj smo, kao i iskrena podrška, melem su za naše probleme. A još kad se na to doda i materijalna pomoć, onda možemo samo da se duboko naklonimo. Isti je slučaj i s divnim Jovanom Živanovićem, koji nam je ponovo poslao 100 evra pomoći. Presrećni smo i veoma zahvalni, što je uz nas tako divan čovek – rekla je Sanja Bartok.

Kako sama kaže, u kući gde je mnogo dece uvek nešto fali, ali ono najvažnije ne nedostaju ni ljubav ni podrška.

– S te strane mi smo bogati, ali s materijalne ni izbliza. Celokupna situacija s korona virusom uticala je i na nas. Teško je naći posao, a zemlju za obrađivanje nemamo. Kada se na to još nadoveže da živimo u kući koja je oronula i prokišnjava, da perem veš na ruke, a deca se u koritu kupaju, život nije nimalo lak. Znam i da me mnogi osuđuju zbog toga što deci ne možemo sve da pružimo, ali se iskreno nadamo da će doći neka bolja vremena za nas i da ćemo uspeti da izađemo iz začaranog kruga nemaštine koja nas godinama pritiska – iskreno će Sanja Bartok, koja očekuje i osmo dete.

Zlatna deca

Uprkos nemaštini i lošim uslovima za život, Sanjina deca su zlatna. Svako ko je imao priliku da se s njima sretne, bio bi prijatno iznenađen njihovim lepim vaspitanjem, ponašanjem za primer svima. Zato zaslužuju priliku da koliko god je moguće imaju bezbrižno detinjstvo i da jednog dana postanu valjani ljudi, spremni da i sami pomognu drugima u nevolji.