Vesti
HRABRA MAJKA: Svjetlana Kljajić

Za brojne štićenike Humanitarnog mosta o čijim teškim životnim sudbinama pišemo već godinama, lepe vesti i ovog meseca stižu iz daleke Australije. Među dobročiniteljima su već dobro poznata imena među kojima su Zdravka Dabić iz Sidneja, B. G. iz Adelejda, Marko iz Sidneja, Ljube Kljajić, potom O. V. iz Sidneja.

Svi oni zajedno su se iz duše potrudili da obraduju bolesne, siromašne i đake pešake širom Srbije, ali i Republike Srpske.

Plemenita Zdravka Dabić odlučila je da pomogne siromašnu porodicu Pap iz Mužlja kod Zrenjanina sa 400 dolara.. Anonimna porodica iz Sidneja poslala je prilog od 500 dolara porodici Ničić Virijević sa Kosmeta, dok prilog od takođe 500 dolara ide familiji Zarić iz sela Trnjaci kod Bijeljine. Humana B. G. iz Adelejda odlučila je da Snježani Plavšić Đurović iz Mohovlje kod Laktaša pošalje 200 dolara.

Marko iz Sidneja i ovog meseca izdvojio je 200 dolara kao stipendiju za malu Mariju Maru Milanović iz sela Žunjevići na Rogozni, dok je plemeniti O. V. iz Sidneja i ovog meseca uputio 850 dolara za četvoro orahovačkih gimnazijalaca i Stefana đaka pešaka iz sela Đonlije na Goliji. Humani Ljube Kljajić uputio je dar pod motom “Kljajići za Kljajiće” od 800 dolara majci Svjetlani Kljajić iz Sključana kod Kozarske Dubice.

Ova bolesna žena se duboko zahvaljuje svojim donatorima. Deo novca će utrošiti na hranu i lekove, a deo za novu školsku godinu ćerke Jovane.

– Hvala im do neba, zato što misle na mene i moju porodicu, Neka mi Bog da sve najbolje – kaže Svjetlana. I Snježana Plavšić Đurović se od srca zahvaljuje plemenitoj B. G. na pomoći koja joj je došla u pravi čas.

– Neka joj Bog da zdravlje. Pare ću potrošiti na lekove – kaže Snježana. Siromašni Janoš Pap, se zahvaljuje dobrotvorki Zdravki Dabić i kaže da će kupiti drva za zimu, a ostatak novca ide za lekove.

– Nema reči da se zahvalim gospođi Zdravki na pomoći za moju siromašnu porodicu, od srca joj se zahvaljujem – kaže drhtavim glasom Janoš. O donaciji koju su primili đak Stefan Pendić i mala Mara Milanović prilog o uručenju darova će dočarati kolega iz Raške. a o vrednoj donaciji plemenitog O. V. iz Sidneja za orahovačke đake čekamo utiske sa Kosmeta.

Novac za ogrev

Siromašna porodica Zarić iz sela Trnjaci dobila je prilog od 500 dolara koji će utrošiti na drva i lekove, a isto toliko su primili i Bojan i Nataša Ničić Virijević sa Kosmeta. Oni se iz srca zahvaljuju svojim anonimnim donatorima. Novac će Nataša utrošiti na lekove, namirnice i komunalije.