V. Sekulić
Bez lekova ne može ni dan: David Dimitrijević

Nedostatak lekova za devetogodišnjeg sina Davida, teškog srčanog bolesnika, koji je do skoro bio u bolnici zbog tromba, nagnao je samohranu majku Snežanu Dimitrijević iz Surčina da se ponovo se obrati za pomoć dobrim ljudima, a odgovor nije izostao.

Naš plemeniti čitalac Milenko Šipka iz Oberordorfa u Švajcarskoj, zajedno sa porodicom, odmah je uputio donaciju od 50 franaka kako bi ovaj mališan imao neophodne lekove. Uz prilog stiglo je i toplo pismo u kome između ostalog piše:

“Kada sam u “Vestima” pročitao da su malom Dimitriju hitno potrebni lekovi, nisam mnogo razmišljao i odlučio sam da 50 franaka ovog puta bude njemu uručeno. I ovog puta kao i pre nekoliko godina kada sam slao pomoć za Dimitrija, želim mu da istraje u borbi sa bolešću i da ima srećno detinjstvo – “Izdrži Davide”.

Čim je prilog pristigao posredstvom naše Redakcije u Bad Filbelu, to je i prosleđen na adresu majke Snežane, koja je istog trena odahnula.

– Istina je da se mi svako malo nađemo u problemu kako da Davidu obezbedimo lekove, jer od socijalne pomoći koja iznosi manje od 100 evra, mi ne možemo namiriti podstanarske račune i imati dovoljno za najosnovnije potrebe, a kamoli za lekove koji se često menjaju. Zato ovaj dar stiže u pravi čas. Hvala porodici Šipka od srca. Već sam poručila lekove za Davida i ovim novcem moći ću da ih otplatim. Baš sam brinula kako ću ih kupiti, jer on bez njih ne može ni jedan dan – kazala je majka Snežana, čijem je sinu još kao bebi ugrađen pejsmejker.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.