Lična arhiva
Voli da sudi na utakmicama: Bojan Mijatović

Mesečna stipendija od 50 evra naše koleginice M. E. iz Frankfurta i ovog meseca stigla je za mladog Bojana Mijatovića (19) iz Novog Grada, kao podstrek za nastavak njegovog školovanja u Beogradu. Bojan ukazano poverenje opravdava izuzetnim uspehom na fakultetu i to potvrđuje što novu godinu započinje bez ijednog zaostalog ispita.

– Kao što sam već napomenuo, još tokom jula dao sam većinu ispita, a položio sam i najteži – anatomiju, čime sam i dao uslov za upis u narednu (drugu) godinu. U međuvremenu, položio sam i preostale ispite, pa sam nova predavanja dočekao spreman i zadovoljan. Pored fakulteta, igram fudbal, a često i sudim na utakmicama. To mi je glavna preokupacija i zbog toga sam srećan što studiram i radim ono što volim. Stipendija iz Frankfurta mi je poseban motiv na čemu se zahvaljujem do neba. Mojoj dobrotvorki, kao i uvek, želim svu sreću. Hvala što me ne zaboravlja i svakog meseca usrećuje. Teško je i zahvaliti se na pravi način nekome ko, evo, već treću godinu zaredom bez prestanka šalje iskrenu podršku svakog meseca, koja mi mnogo znači – rekao je mladi Bojan Mijatović, koga život nije mazio.

Njegov teča Stevo Basta, koji je preuzeo brigu o ovom mladiću kao o rođenom detetu posle tragedije u njegovoj porodici, prezadovoljan je njegovim uspehom. Često ističe da je stipendija dobrotvorke iz Frankfurta predstavljala podsticaj za Bojana da nakon srednje škole, ipak, krene na studije, što se pokazalo kao veoma dobra odluka za ovog mladića.