Lična arhiva
Nije sam: Aleksa Bogdanović

Na adresu malenog Alekse Bogdanovića iz Bijeljine pristigao je novi dar od 200 australijskih dolara od porodice Rajković iz Sidneja. Oni su nas zamolili da ovom sedmogodišnjaku, kao i njegovoj baki Raziji i gluvonemoj rođaki Mariji prenesemo reči podrške i želje da ih Gospod Bog čuva na njihovom teškom životnom putu.

Razija Aziri koja brine o ovo dvoje napaćene dece, zahvalila se dobrotvorima koji su mislili na njih.

– Hvala na ovoj pomoći. Da nije dobrih ljudi, mi bismo odavno završili na ulici. Da vas zdravlje služi i sreća prati. Hvala veliko što nas čuvate – rekla je Razija.

Ispričala nam je da će donaciju utrošiti za kiriju, a ono što pretekne verovatno će potrošiti u nabavci neophodnih namirnica.

– Uvek se trudim da kada stigne donacija, bar mali deo ostavim sa strane i sačuvam za crne dane. Sigurnije se osećam kada imamo neki dinar u kući za ne daj bože – ispričala je Razija.

Malom Aleksi Bogdanoviću je majka umrla kada je imao samo dve godine, a oca nikada nije upoznao. Od kada je ostao sam na svetu o njemu i gluvonemoj rođaki Mariji, brine baka Razija i to kao o svojoj deci. Priča o njoj i Aleksi dospela je u javnost zahvaljujući novinarima koji su je videli kako je prevrtala po kontejneru bijeljinske bolnice – tražeći hranu za svoje štićenike.

– Ranije sam skupljala karton i tako spajala kraj s krajem. Više niko ne kupuje. Šta ću morala sam tako, ali sada zahvaljujući svim dobrim ljudima oko nas, više to ne moramo da činimo – priča ova žena koja je i pored toga što je i sama bolesna, svoj život podredila brizi o dva anđela.