Lična arhiva
Najteže za hranu i ogrev: Sanja Bartok sa mališanima

Jovan Živanović iz Manhajma, rodom iz Modriče, godinama već sa velikom radošću, ljubavlju i predanošću pomaže brojne štićenike Humanitarnog mosta. Njegova dobročinstva, beležili smo sa velikim zadovoljstvom, a danas još jedno.

Budući da ga je teška sudbina mlade majke osmoro mališana Sanje Bartok (33) iz Gudurice kraj Vršca, kao i nemogućnost da sa vanbračnim suprugom izađe nakraj sa svim teškoćama, dotakla u srce, to je plemeniti Jovan još jednom odlučio da ih još jednom obraduje sa 100 evra. O njegovom lepom gestu, obavestila nas je upravo Sanja, poželevši da mu se javno i od srca zahvali.

– Hvala dragom Jovanu po stotinu puta što nas nije zaboravio. I samo razumevanje situacije u kojoj smo, kao i iskrena podrška, melem su za našu veliku porodicu. Presrećni smo i prezahvalni, jer ćemo ovom donacijom najpre obradovati decu – rekla je Sanja Bartok.

Kako i sama kaže, u kući gde je mnogo dece uvek nešto fali, ali ono najvažnije, ne nedostaju ljubav i podrška.

– Kod nas ništa novo nema, sve je isto. Deca su Bogu hvala dobro, idu u školu. Sa te strane mi smo bogati, ali sa materijalne ni izbliza. Celokupna situacija sa korona virusom uticala je i na nas. Teško je naći posao, a zemlju za obrađivanje nemamo. Nažalost, mnogo je troškova koje ne možemo sve da namirimo. Znam i da me mnogi osuđuju zbog toga što imamo toliko dece, a ne možemo sve da im pružimo, ali se iskreno nadamo da će doći neka bolja vremena i za nas. Da ćemo uspeti da izađemo iz začaranog kruga nemaštine koja nas godinama pritiska – iskreno će Sanja Bartok.

Miljenica: Sanja Bartok sa bebom Sofijom

Prema njenim rečima, svesna je da kod nekih ljudi ima i gorih i težih problema i da oni nisu jedini kojima je pomoć neophodna, ali kada treba obezbediti ogrev, a sve cene su skočile u nebo, onda situacija nije ni malo prijatna.

– Suprug povremeno radi privatno kada ima posla, a ja sam kod kuće sa dvoje male dece, dok su stariji u školi, a jedan sin u predškolskom. To nije dovoljno da imamo za sve potrebe. Teško ćemo i ogrev obezbediti, a zima samo što nije. Ova iznenadna pomoć plemenitog Jovana Živanovića, svakako nam je stigla kao dar sa neba. Da nam deca ne gladuju i na tome smo beskrajno zahvalni – istakla je Sanja i dodala:

-Živimo skromno i u miru, deca rastu zdrava, volimo se, slažemo i borimo suprug i ja zajedno za decu, ali su životni izdaci i dalje nemilosrdni. Ima ih na sve strane, a ne mogu se namiriti ukoliko nemate neki posao i kakvu takvu sigurnost. To nam predstavlja najveći problem i razlog zašto ne možemo da predahnemo od nevolja.

Deca za primer

Uprkos svim nedaćama, Sanjina deca su zlatna. Svako ko je imao priliku da se s njima susretne, ostao bi prijatno iznenađen njihovim lepim vaspitanjem, ponašanjem za primer svima. Zato zaslužuju priliku da koliko god je moguće imaju bezbrižno detinjstvo i da jednoga dana postanu valjani ljudi, spremni da i sami pomognu drugima u nevolji.

Paket iz Australije na putu

Plemeniti bračni par Miroslav i Nada Petković iz Australije, koji još od 2012. neprekidno šalju i pakete i novčane priloge od svoje penzionerske ušteđevine i za porodicu Sanje Bartok pripremili su bogat poklon paket koji će im uskoro stići na kućnu adresu, čemu se svi već unapred raduju.

– Ovom prilikom želimo da im se unapred od srca zahvalimo. Deca će se, sigurni smo, najviše obradovati njihovim poklonima. Za njih je veliko oduševljenje kada nešto otvaraju i razgledaju šta su sve dobili – kaže Sanja.

Kontakt za pomoć

Poštovani čitaoci, ko može i želi porodici Sanje Bartok da obezbedi ogrev za zimu, može stupiti sa njom u kontakt na adresu: Gradnikova 21, 26335 Gudurica, Vršac ili putem telefona na broj: +381 64 543 31 27.

Donaciju iz Srbije je moguće uplatiti na Sanjin račun, otvoren u Erste baci: 340-32025517-36, a iz inostranstva na devizni račun IBAN: RS35340000003202551736, SWIFT: GIBARS22. Naravno, kao i uvek, na usluzi je i Redakcija “Vesti”.