Fondacija Budi human
Veliki borac: Ognjen Kapata

Ognjen Kapata je petnaestogodišnji dečak, kome je u usponu sportske karijere i školovanja saopštena strašna dijagnoza. To je akutna limfoblastna leukemija veoma visokog rizika. Inače, ovaj nasmejani dečak je do avgusta živeo životom uspešnog tinejdžera.

Radovao se polasku u srednju školu, upoznavanju novih drugova i nastavku sportske karijere, ali je njegove snove pokvarila vest o teškoj bolesti i to samo dve nedelje pred početak školske godine i novog životnog poglavlja.

Umesto u školu ovaj dečak krenuo je u životnu borbu. Odmah po uspostavljenoj dijagnozi krenulo je lečenje hemioterapijom, a jedini način da pobedi je transplantacija koštane srži u Bolonji koja košta oko 270.000 evra.

Naši čitaoci su se uključili u akciju koji vodi Fondacija Budi human. Ovoga puta Stevan i Biljana Grčić iz Sankt Vendela u Nemačkoj su poslali pomoć od 50 evra. Oni su poželeli dečaku uspešno lečenje i opravak. Njihova želja je da se dečak što pre vrati svom svakodnevnom životu.

Sa roditeljima i bratom: Ognjen Kapata

Porodica i kuma Ivana Stevanović se zahvaljuje svim ljudima dobre volje i zlatnog srca i poručuje da je novac za Ognjenovo lečenje prikupljen, a koliki je borac ovaj dečak najbolje pokazuje činjenica da uprkos teškoj bolesti i svakodnevnim terapijama ne odustaje od školovanja, već svaki slobodan trenutak provodi učeći.

Pronađena dva donora

Dečak bi u februaru trebalo da otputuje u Bolonju, a već su pronađena i dva donora za transplantaciju koštane srži, rekla nam je Ivana Stevanović, kuma ovog hrabrog dečaka.