Vesti
Siromašni student: Nikola Matković 

Početkom svakog meseca dobri ljudi iz Australije šalju našim ljudima pomoć u otadžbini. Velikodušni darodavci obradovali su ovoga puta Aleksandra Smukova iz okoline Rume sa 400 dolara. Dar su mu poslale Dijana i Silvana iz Melburna.

Radmila Bogićević iz Sidneja poslala je 100 dolara siromašnoj porodici Bartok iz okline Vršca., dok je siromašna devojčica Marija Mara Milanović sa Rogozne kao i obično dobila 200 dolara od Marka iz Sidneja.

Velikodušna B. G. iz Adelejda šalje za Narodnu kuhinju Devet Jugovića 200 dolara, a isto toliko darivala je Milanu Ackoviću koji čuva bolesnu sestru.

Suma od 200 dolara od B. G. ide i siromašnoj Ratki Đorđević sa Peštera, a nije zaboravila ni bolesnog dečaka Davida Dimitrijevića iz Surčina kome je takođe poslala 200 dolara.

Vredan: Aleksandar Smukov

Sestricama Tamari i Tijani Lazović anonimna familija iz Sidneja šalje 500 dolara.

Mirjana Mali iz Sidneja sa 400 dolara obradovala je Ljiljanu Terzić, dok familija Damjanović Nataši Virijević Ničić sa Kosmeta daruje 500 dolara.

Nikola Matković sa Peštera dobio je 300 dolara od dugogodišnje dobročiniteljke Rajke Tarlać, koja je i bolesnom Davidu Dimitrijeviću iz Surčina darivala 300 dolara.

Božidar Đurđević je darivao Nedeljki Pavlović 400 dolara.

Pošiljke će našim štićenicima biti uručene po ustaljenom rasporedu, a o svemu ćemo opširnije pisati u narednim brojevima naših “Vesti”.

Plemenitost

Dobročinitelj O. V. iz dalekog Sidneja poslao je kao i uvek do sada 480 dolara za četiri đaka iz gimnazije u Orahovcu, dok od sada stipendiju umesto Stefana Pendića, koji je završio školu, prima Katarina Sinadinović u iznosu od 120 dolara svakog meseca. Njena majka iz Zubinog Potoka zahvaljuje plemenitom čoveku što je izabrao njenu ćerku i odlučio da joj pomogne.