Z. Vicelarević
Živi po starim pravilima: Sergej Ćetković

Pop pevač Sergej Ćetković nedavno je održao spektakularan koncert u Frankfurtu. Na prvom solističkom nastupu u metropoli na Majni oduševio je publiku u kojoj su ubedljivu većinu činile dame. Sergej je tri puta izlazio na bis, svaki put je dočekan i ispraćen ovacijama publike, a mi smo imali prilike i da popričamo sa pevačem o karijeri, pesmama, koncertima u dijaspori.

– Na koncertima u dijaspori među zemljacima oseti se jača emocija. Njima nedostaje nešto njihovo, a mi tražimo ono naše u inostranstvu tako da uvek spojimo lepo i korisno i podelimo i dobre emocije i lepa osećanja i podelimo neka iskustva – kaže nam Sergej Ćetković.

Pandemija korona virusa pogoduila je kako njega, tako i njegove kolege i ostale umetnike.

– Pandemija nam je oduzela mnogo toga. Oduzela nam je slobodu, a mi bez slobode i publike ne možemo da radimo svoj posao. Prvi susret sa publikom je bio više nego dirljiv. Bogu hvala da je to sve iza nas i da se sve ponovo družimo i grlimo – kaže nam Sergej Ćetković.

Iza njega je savršena karijera duga 20 godina, bez mrlje, skandala.

– Sve je stavar izbora. Svakome je dato pravo da bira svoj put, da radi onako kako misli da je najbolje. Ja i dalje živim po nekim starim pravilima i ne dozvoljavam da me popularnost, ono što kažu, ponese i uznese. Delim svoje dobro dva minuta sa publikom i uvek kažem Bogu hvala što se bavim najlepšim poslom na svetu.

X Kada ste počinjali svoju karijeru, jeste li zamišljali da ćete jednog dana praviti velike solističke koncerte u celom našem regionu?

– Nikada nisam išao toliko daleko sa svojim željama. Uvek sam postavljao sebi ciljeve koje mogu da ostvarim, ali kada počne da se bavite svojim poslom i kada počnete da pišete muziku, pravite pesme, onda jednostavno morate pratiti taj put, hteli ili ne. Idem putem kojim me muzika vodi, polako ali sigurno i trudim se da ova karijera traje što duže.

Balada “Pogledi u tami”, kako kaže je definitvno njegova lična karta.

– Sa tom pesmom je krenula moja druga karijera iako je pre toga bilo dosta dobrih pesama. Sa tom pesmom kreće jedna nova priča i novi muzički život.

A na pitanje da li je bio neki period kada je želeo da ostavi muziku, kaže:

– Kao i u svemu, čovek ima i uspone i padove i gleda da uradi najbolje za sebe. Sa obzirom da nekih drugih ljubavi i zanimanja nemam sem muzuke, ipak je muzika ta koja je preuzela uzde i vodi.

U Novu godinu sa porodicom

Za razliku od njegovih brojnih kolega koji će Novu godinu provesti radno, Ćetković će u ponoć 31. decembra biti u krugu porodice.

– Ovo je bila radna i uspešna godina. Spremamo se za novi CD, nove pesme. Ovih dana će da izađe jedan novi singl. A što se Nove godine tiče, ove godine ću provesti u krugu porodice. Radujem se tome jer je godina bila radna. Sledeće godine opet na turneju pa ćemo se i dalje družiti.