Z. Vicelarević
Raspoloženi: Veterani u prostorijama SKC

Srpska Nova godina dočekana je u Srpskom kulturnom centru u Ofenbahu. I ove godine, tradicionalno, su se okupili seniori SKC da isprate staru i proslave doček Nove srpske pravoslavne godine.

– Mi koji smo uglavnom penzioneri Novu godinu slavimo 13. januara po julijanskom kalendaru bez obzira na to kog je dana u nedelji i to činimo već decenijama unazad. Svake godine nas je sve više, a da je veselo, to se vidi po raspoloženju i atmosferi. Radujem se svakom uspehu i naših folklora i zadovoljna sam i ponosna na novo rukovodstvo koje je nastavilo dobro da radi – kaže za „Vesti“ Slavka Branka Šurkić nekadašnja dugogodišnja predsednica SKC, a sada počasna predsednica.

Među brojnim gostima bio je i Dragomir Stanojević iz Vodonge, u državi Viktorija u Australiji. On je specijalno zbog srpske Nove godine došao u SKC.

– Iz Australije sam specijalno za ovo veče došao da budem sa našim Srbima na proslavi. Dočekali su me ujak Nenad Petrović iz Ofenbaha i njegova supruga Ivona. Mogu da vam kažem da je doček veoma lep, društvo je dobro, hrana i piće su tu, muzika je odlična kao i atmosfera. Sve je isto kao i u Australiji, mada mislim da je ovde hrana malo ukusnija. Srbi su Srbi nema veze u kom delu sveta žive. Jedina razlika je što kod nas za ovakve događaje su obavezne zastave domaćina, zemlje u kojoj živimo i srpska zastava – kaže nam Dragomir i dodaje da se „Vesti“ čitaju i u Australiji, a u njegovoj familiji najviše čita tašta.

Među našim ljudima srpsku Novu godinu je dočekao i Grk Dimitrios Karamzalis sa suprugom Danicom i na čistom srpskom jeziku za „Vesti“ kaže:

– Nisam propustio da proslavim nijednu srpsku Novu godinu ovde sa mojim najboljim prijateljima Srbima. I kada sam u Grčkoj obavezno za ovaj doček doletim avionom kao što sam to i sada uradio. Supruga Danica i ja smo u braku 43 godine. Proslava je takva da nema bolje i želim da smo svi ovako uvek zajedno i da slavimo još bar sto godina.

Šampanjac u ponoć

Za odličnu atmosferu se brinuo di-džej Plavi (Saša Višnjić) koji se do sada bezbroj puta dokazao kao odličan di-džej za srpsku Novu godinu, a tačno u ponoć su se otvarali šampanjci.