U mlevenju Zvezde na “Marakani” (6:0) Bajernov as postao peti u istoriji Lige šampiona koji je dao najmanje po gol u prvih pet utakmica u takmičenju po grupama.

U poslednjem kolu, 11. decembra, kada nemački velikan dočekuje Totenhem u utakmici za prestiž, budući da su i jedni i drugi obezbedili mesto u osmini finala, a Bajern kao prvi u B grupi, Robert Levandovski ima priliku da stane rame uz rame s Kristijanom Ronaldom. Portugalski as je u pretprošloj sezoni, svojoj poslednjoj u Realu, postigao najmanje po gol u svih šest mečeva. Jedini.

Sada Juventusova zvezda ukupno je postigao devet pogodaka, a poljski napadač ih već ima deset. Toliko ih je Argentinac Lionel Mesi, Barselonina vedeta, dao u takmičenju po grupama 2016/17, a rekorder je Kristijano Ronaldo s 11 2015/16.

S “pokerom” pred Zvezdinom publikom dogurao je do 63 u Ligi šampiona. Još je na petom mestu večne liste strelaca jer je ispred njega s 64 francuski golgeter Karim Benzema, dvostruki strelac za Real protiv Pari Sen Žermena u Madridu (2:2). Levandovskom je ipak pošlo za rukom da postane najbolji Bajernov strelac u Ligi šampiona (46, ostale golove dao u dresu dortmundske Borusije) pošto je nadmašio Tomasa Milera (43). S ukupno 218 pogodaka deli u Bajernovim analima drugo mesto s Karl-Hajncom Rumenigeom. Slavni Gerd Miler je ipak nedostižan s 350.

Strelci u prvih pet kola bili su i Italijan Alesandro del Pjero (Juventus, 1995, pet), Ukrajinac Sergej Rebrov (Dinamo Kijev, 1997, pet) i Brazilac Nejmar (Pari Sen Žermen, 2017, šest).

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here