Z. Vicelarević
UIGRAN TIM: Karl-Hajnc, Aleksandar, Bojana, Miloš

Uprkos krizi zbog pandemije koja je zahvatila sve segmente života, postoje poslovi i poslovni ljudi koji ne samo da su nastavili normalno da posluju, već su i napredovali u ovom periodu. Aleksandar Tepšić direktor agencije DEVK osiguranja u Kenigštajnu je jedan od retkih koji je poslovno uspeo da se izbori sa pandemijom. Iz te borbe je izašao kao pobednik, zadržo visok nivo poslovanja i proširio kapacitete.

– Kada je pandemija zavladala svetom, imali smo u martu i aprilu prošle godine, period kada nismo radili sa klijentima. Posle toga smo, kako se kaže, zavrnuli rukave i čvrsto rešili da od ove krize uradimo najbolje što umemo. Posle nekoliko meseci naš rad je počeo da dobija vidljive rezultate, pa se otvorila mogućnost da zaposlimo još saradnika. Prvo nam se pridriužio Karl-Hajnc Lauer koji je preuzeo deo klijanata nemačkog govornog dela, a zatim smo zaposlili saradnika čiji koji bi radio sa klijentima poreklom iz ex-Džu regiona. Poslovni profil Miloša Stanojevića se pokazao kao dobar izbor i on se vrlo brzo uklopio u naš tim – kaže nam Aleksandar Tepšić, direktor.

Miloš Stanojević je takođe zadovoljan.

– Ovde, u DEVK, sam treći mesec i mogu da kažem da su mi utisci fantastični. Još sam u fazi učenja, ali sam do sada mnogo toga savladao veoma brzo. Veliku pomoć sam imao od koleginice Bojane i kolege Karl-Hajnca, ali sam najviše naučio od direktora Tepšića koji je u ovom poslu veoma iskusan i meni prenosi svoje znanje. Posebno mi je drago što sam došao u firmu u kojoj je atmosfera dobra i porodična – kaže nam Miloš.

Pomoć našim ljudima

Miloš je zadovoljan radnim mestom na kom je važno poznavanje maternjeg jezika.

– Između ostalog, mogu da pomognem našim ljudima koji su se tek dosleili u Nemačku, a ne govore nemački jezik. Znamo da je na početku svaki savet potreban i dobrodošao oko najobičnije prijave stana, kupovine i prijave auta i sličnih stvari. Prvi koraci su najteži i meni je drago da mogu da pomognem našim ljudima i budućim klijentima i na neki način uvedem i olakšam početak boravka u Nemačkoj pogotovo što sam i ja tek četiri godine ovde i sećanja na dolazak su još sveža. U vreme kada sam ja došao nisam znao ko bi mogao da mi pomogne – dodaje Miloš.