Z. M. - Vesti
Domaćini prikazali priznanja iz Beograda

Članovi Kulturno-sportske zajednice Srba u Salcburgu (KSZS) obeležili su početak nove sezone i dolazak “zlatnog” godišnjeg doba tradicionalnom priredbom “Jesen stiže, dunjo moja”. U godini kada zaokružuju 20 godina postojanja u goste su pozvali komšije i sugrađane, klubove iz Salcburga, pa su u programu pored domaćina učestvovali SKUD “Stevan Sinđelić”, KUD Opanak, KUD Sloga i KUD Zavičajno kolo.

Publika je burno pozdravljala raznovrsne koreografije koje su izvodili ansambli, a činjenica da su se svi klubovi iz Salcburga odazvali pokazuje složnost i zajedništvo u očuvanju tradicije i srpstva.

Članovi našeg najstarijeg udruženja u Mocartovom gradu iskoristili su priliku da se u toku programa pohvale osvajanjem Zlatne plakete na ovogodišnjoj Evropskoj smotri srpskog folklora u Beogradu, zahvale članovima izvođačkog ansambla i uruče plaketu koreografu Nebojši Petroviću.

Konzul Srbije u Salcburgu Nikola Marković izgovorio je samo reči hvale izgovorio o radu KSZS.

Pozdravljajući prisutne, predsednik društva Nenad Šulejić je posebno zahvalio roditeljima na organizaciji proslave koju su sami finansirali za i u korist dece i potrebe rada sekcija.

Posla nastupa folklornih ansambala usledila je zabava u kojoj su učestvovali i uživali brojni posetioci.

Akademija u januaru

Nenad Šulejić je napomenuo da će Akademija, centralna proslava povodom 20 godina rada i postojanja društva biti održana 18. januara.

– Biće to prilika da uz brojne zvanice, članove i prijatelje kluba zaokružimo priču koja se ispisuje igrom i pesmom punih 20 godina – kazao je on.