Instagram
Jovana Jeremić

Voditeljka Jovana Jeremić jedna je od retkih koja se nikada nije postidela svog rodnog mesta, ali i onoga što je prošla u mladosti. Naime, Jovanini roditelji su poznati kao jedni od najboljih ugostitelja u samom srcu Šumadije, što je odmah dovelo do predrasuda kada se tada mlada studentkinja prava pojavila na TV ekranima. Međutim, ona je to uvek isticala, i čak je ponosno priznala ono čega su se mnoge koleginice stidele, a to je prvi posao.

– Kada sam bila mlađa volela sam da pomažem mojima u kafani, i uvek sam dobijala od njih novac za to, tako da sam već na samom početku mogla da shvatim da je život borba i da samo radom možeš uspeti – rekla je Jovana za “Vesti”, a zatim je priznala koliko često je nailazila na predrasude.

Jovana Jeremić sa ćerkom Leom

– Na fakultetu sam bila vredna i imala sam svoje ciljeve. Dok su se drugi provodili, izlazili po kafanama, ja sam se družila sa knjigom, i već tada sam nailazila na razne predrasude, što zbog toga što sam volela knjige i učenje, što zbog toga što nisam rođena u glavom gradu, ali mesto rođenja vam ne donosi uspeh već rad.

Ovih dana Jovana je ponovo u centru interesovanja medija zbog priče o njenom razvodu, ali nju to nije poremetilo već je postavila domaći zadatak kolegama sa svih televizija koji vode jutarnji program. Naime, ona je postala kako mnogi kažu kraljica šera jer njene rejtinge niko ne može da dostigne, a svojim radom uspela je da obezbedi sebi i svojoj ćerki vrednu nekretninu.

Jovana Jeremić

– Meni niko ništa nije poklonio, sve što imam sama sam stekla, nisam čekala da mi padne s neba. Nisam preko noći postala ovo što sam danas, pamtim dane kad sam radila i bez godišnjeg odmora, dok su drugi uživali na moru. U životu su bitni ciljevi, oduvek sam bila Jovana Jeremić, i uvek ću to biti, bez obzira na to šta donosi budućnost. Voja i ja kao i svi parovi imamo u braku trzavica, ali to ne znači da ćemo se razvesti, niti da mene svekrva mrzi jer ću ja za nju zauvek biti jedina snajka. Među ljudima je bitno razumevanje, ljubav i podrška i to je ono što vam daje snagu da iz porodičnog doma izađete i borite se kao lav.

Poraz nije opcija

Voditeljka je priznala da se nikad nije pokajala zbog svoje životne poteze, te da je bitno u pravom trenutku doneti odluku.

– Kad sam iz porodične kafane krenula putem Ibarske magistrale pravo za Beograd, imala sam cilj da dođem, ostanem i pobedim. Nikakav poraz ili neuspeh nisu bili u planu, i to je možda i najbolja poruka mladim. Poraz nije opcija, pobeda je neizbežna uz trud i rad – bila je iskrena voditeljka.

Jovana Jeremić sa suprugom Vojom Miloševićem