pixabay.com

Savršena frizura je sinonim lepote i nepobitni dokaz da žena vodi računa o svom izgledu. Dame koje provode sate u frizerskoj stolici znaju koliko je važno da što duže sačuvaju isfenirane vlasi “svežim” i da izgledaju uglađeno.

I vrapci na grani znaju da su kiša i vlaga glavni neprijatelji ravne isfenirane kose. Vlaga iz vazduha kovrdža dlaku, pa ona postaje “divlja”.

Spas u boci koji može da umiri neposlušnu kosu su takozvani Anti-friž sprejevi za zaštitu i kontrolu volumena. Mnogi frizeri preporučuju upotrebu ovih eliksira koji imaju moć da ukrote vlasi čak iako je napolju pljusak.

Iako mnogi znalci ističu da su lakovi za kosu neprijatelji dlake jer je isušuju, ovaj proizvod za oblikovanje frizure pomaže i u borbi protiv kovrdžanja na vlažnom vazduhu. Lak na površini kose stvara zaštitni sloj koji sprečava dubinsko prodiranje vlage, navodi DDL. Na tržištu postoje i lakovi za kosu s već spomenutim antifriz efektom koji imaju još jače dejstvo protiv kovrdžanja.

Frizeri takođe ističu da je nemoguće u potpunosti kosu napraviti “vodootpornom”, ali navode da određeni proizvodi mogu da pomognu da se “šteta” od vlage umanji. Trik za zauzdavanje kose je i serum koji se koristi da bi se vlasi brže izravnale. Treba na kosu naneti serum za ispravljanje kose koji će stvoriti prepreku između pojedinih vlasi i vlage u vazduhu.

Prirodno sušenje

Ako vas uhvati kiša na ulici bez kišobrana, iskušenje da dotaknete vašu natopljenu kosu je veliko. Dodirivanjem nećete popraviti frizuru, naprotiv samo ćete je još više razbarušiti i ukovrdžati. Najbolje bi bilo da što pre u takvoj situaciji pronađete zaklon i pustite je da se prirodno osuši.