youtube/printscreen
Jami

Porodica Milošević već decenijama unazad izaziva brojne kontroverze, a posebno njihova deca – Marija i Marko Milošević. O sinu predsednika se do sada pričalo svašta, a Goran Pajić, dugogodišnji predsednikov telohranitelj, ističe da je odlučio da prozove mnoge estradne ličnosti zato što su se u vreme vladavine Milošovića mnogi utrkivali da budu u blizini Marije i Marka kako bi im to bila ulaznica do njihovih roditelja.

Odlasci kod Jami

“Kao mlad voleo je da izlazi, a to je povlačilo i druge stvari, upoznavanje novih ljudi, a po saznanju da je sin predsednika, svi su se utrkivali da budu u njegovom društvu. Svako laže ako kaže da nije bilo tako. Poznati biznismeni, estradne zvezde, pevačice i drugi su ga opsedali. Svi znaju, ima nebrojeno primera gde su se u to vreme popularne pevačice utrkivale koja će da bude sa njim u društvu. Ja sam išao sa nekoliko kolega kad je odlazio da se vidi sa jednom pevačicom, kod nje u stan, a peva pesmu ‘Šibica'”.

– Nije teško otkriti da je reč o Jasni Milenković Jami, u to vreme veoma poznatoj folkerki. Goran Pajić otkriva da je slična romansa bila i sa drugom poznatom pevačicom, Majom Nikolić za koju tvrdi da je “obletala” oko Marka, a kasnije je u medijima to demantovala i tvrdila da je istina potpuno drugačija i da je on nju progonio.

“Nije baš tako. Kada je Marko bio povređen na auto-trkama, ona je došla na VMA utegnuta na štiklama koje su lupkale hodnicima u zgradi VMA. Sačekali smo je ispred apartmana gde je Marko bio smešten, sačekali smo je kolega i ja, koji je dežurao ispred apartmana. Sa nama je bio takođe dežurni smene u jedinici Zoran Srdić. Ja sam joj rekao da sačeka, da ga pitam da li može da ga poseti, jer sam ja znao da mu je devojka u apartmanu.

Maja u poseti

Ušao sam i rekao: “Marko imam nešto službeno da ti prenesem”, na šta je on rekao Milici da se udalji u drugi deo apartmana i ja sam mu preneo da je Maja Nikolić ispred. On je, iako povređen, bukvalno poskočio na krevetu i rekao mi:
– Ona nije normalna, molim ten reci joj da imam bolove i da će vizita, da ne mogu sad da je primim, da ću joj javiti kad da dođe i da je odvezete gde ona hoće.

Ja sam izašao iz apartmana to joj preneo, a ona je rekla:

– Molim vas puno ga pozdravite i ja ga mnogo volim”.

Kolega Zoran Srdić i ja smo je povezli, sedela je pozadi, bili smo sa zastavom 101, odvezli smo je na Voždovac. Sve vreme puta je pričala o Marku i u jednom trenutku pre nego što smo stigli na odredište, ulicu koju je ona rekla prokomentarisala je:

– Ja njega puno volim, ja bih volela da me on oženi, molim vas razgovarajte sa njim.

Mi smo onako lakonski, rekli, dobro, dobro. Ostavili smo je na Voždovcu i krenuli nazad. Kolega Zoran S. me je pitao:

– Gorane, zar sve devojke koje poznaju Marka ovako pričaju kao Maja ?

Ja sam mu odgovorio:

– Da.

Bekstva od kuće

Goran Pajić otkriva da je Marko Milošević često znao da se iskrade iz kuće dok je živeo zajedno sa roditeljima.

“Pošto mu je soba bila u prizemlju kuće znao je da uveče ostavi cipele kod kolega iz unutrašnjeg obezbeđenja koji stalno dežuraju. Mi smo dolazili noću kao pojačanje da obezbeđujemo objekat. Dešavalo se da Marko dovede kolege iz unutrašnjeg obezbeđenja u neprijatnu situaciju. Kada predsednik i supruga odu na spavanje, on izađe kroz prozor, uzme cipele i hoće da ide u provod, a mom kolegi kaže:

– Ako tata i mama pitaju da li spavam i da li je ugašeno svetlo u sobi, ti reci da spavam.

A kolega Joksimović sav isprepadan kaže:

– Ali Marko šta ako Sloba nazove i pita gde si? A ja kažem spavaš. On siđe, pa vidi da nisi u sobi, ja sam gotov!

– Ma neće, a ako siđe ti reci, pa on je otišao dok ste vi bili budni.

– Lako je to tebi reći ali ja ću biti u problemu.

– Ne boj se, Jokso, samo ti reci da spavam, odoh ja.

Nas nekoliko kolega koji smo dežurali noću stoji sa strane pažljivo sluša to, a Joksa mu kaže:

– Čekaj, bar da neko od ljudi iz obezbeđenja ide s tobom.

Tako da je nekoliko kolega krenulo sa njim. Normalno, sve je bio rizik, nije obavešten predsednik da je Marko izašao. To nije bilo samo jednom, dešavalo se to u smenama drugih kolega iz unutrašnjeg obezbeđenja. Jednostavno Marko nam je u to vreme zadavao muke, želeo je da izlazi, a da ne obavesti roditelje. Inače, u tom periodu sa njim u obezbeđenju je bio Ljubiša V.

Komnjenovići pošteni do kraja

Goran Pajić kaže da je mnogih koji su Miloševiće zaboravili već 5. oktobra 2000. godine najpošteniji bio vlasnik Interspida Petar Komnjenović.

“Markova opsesija automobilima predsednika je dovela u priliku da se upozna sa gospodinom Komnjenovićem i njegovom suprugom. Jednom prilikom su došli na večeru i doneli poklone. Za razliku od ostalih, oni su jedna od retkih porodica koji su do kraja ostali korektni prema predsedniku, kao i prema profesorki, koliko sam upoznat. Posle 5. oktobra, kad su se mnogi ograđivali od poznanstva sa predsednikom i njegovom suprugom, a pre toga trčali za njima, gospođa Komnjenović se javila i tražila prof. Marković, koja je trenutno bila zauzeta.

– Pozdravite je i recite da se javi šta god trebalo, ako mogu da pomognem, a nazvaću kasnije.

Bez obzira na to što su znali da se svi telefoni posle 5. oktobra u rezidenciji slušaju, Komnjenovići su kontaktirali sa predsednikom Miloševićem i njegovom suprugom”, navodi Pajić.

Sutra – Kako sam čuvao Miloševića (3): Druženje sa Vesnom Zmijanac