pixabay.com

Direktorka i osnivač Balkan Tube festa Mirjana Vladisavljević se osvrnula na pozitivne i negativne strane u ovoj, kako je nazvala jutjuberskoj zajednici.

– Uvek postoji “vođa” koji kada kaže da nešto valja ili ne valja hiljade klinaca to slede. U Srbiji ima više od 150 jutjubera sa 100.000 pratilaca i 300.000 jutjubera sa 50.000 onih koji ih prate, a njihov motiv da uđu u ovaj biznis uglavnom je novac, ali i slava i popularnost. Među tim klincima ima mnogo šarmantne i talentovane dece koja žele da ih i stariji saslušaju – rekla je Vlaisavljević prilikom predstavljanja istraživanja.

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Baucal je skrenuo pažnju na činjenicu da upravo to što se današnji tinejdžeri “ne obavezuju na jednu priču” može biti i dobra priprema za život kakav će oni voditi narednih decenija.

– Ono što je velika razlika ove generacije mladih u odnosu na prethodnu, jeste da su oni kreatori sadržaja. Oni participiraju u jednoj opštoj kreativnoj industriji, tako se multiplikuju ideje i to u krajnjoj liniji može biti pozitivno za društvo – ocenio je Baucal.