V. NESTOROVIĆ
Sala puna veselih zemljaka

Da fudbaleri udruženja Vidovdan umeju da igraju i kolo pokazali su nedavno u parohijskoj sali u Tavernelama nedaleko od Vićence.

Fudbaleri ovog udruženja organizovali su veče uz muziku, a svrha skupa bila je da se uz druženje prikupi novac za opremu i njihove sportske aktivnosti.

Svi prijatelji, simpatizeri i članovi Vidovdana došli su da podrže ovu inicijativu.

Milan Martinović, jedan od članova fudbalskog tima za “Vesti” kaže da je ovo drugo sportsko veče po redu.

– Jedno smo organizovali u februaru i evo ovo sada. Sala je puna veselih zemljaka, pesma se ori. Namera je da na ovako prijatan način uz muziku, druženje i dobru trpezu dođemo do finansijskih sredstava za naše igrače. Lepo je provesti veče u dobrom društvu i opustiti se od obaveza koje imamo tokom radne nedelje.

Prema njegovim rečima za dobro pečenje bili su zaduženi Velimir Milošević i Zoran Nikolov.

– Zoran je naš verni prijatelj, Makedonac. On je uz Vidovdan svuda i uvek. Za slatku tajnu, tu mislim na torte pobrinula se Vesna Buzejić, dok su ostali članovi Vidovdana pomagali oko služenja gostiju.

Dejan Mitić, predsednik udruženja, nam je otkrio da vode računa o svakom evru.

– Dovijamo se na sve načine kako bi prikupili novac za fudbalere, jer moramo racionalno da raspodelimo sredstva kojima raspolažemo u kasi, s obzirom na to da 7. decembra idemo u Sloveniju na gostovanje u Postojnu kod srpskog udruženja “Nikola Tesla”.

Veličamo otadžbinu

– 14. decembra organizujemo književno veče: “Domovini, stihovima u pohode.” Dolaze nam književnici iz Beograda, dr Milutin Đuričković i Vladan Rakić iz Beograda i mr Daniela Pejčić iz Negotina. Želimo da naše pisce predstavimo italijanskoj publici, pre svega, a onda naravno i zemljacima. Naša misija je da ovde veličamo otadžbinu – kaže Dejan Mitić.