Lična arhiva
Bogdana Brezovac, Borica Perišić Đekanović, Gordana Breberina Trkulja i Samra Šeljpić

U prostorijama Generalnog konzulata Srbije u Štutgartu književnice Gordana Breberina Trkulja i Borica Perišić Đekanović predstavile su svoja dela brojnoj publici u kojoj su bili predstavnici više naroda koji žive u glavnom gradu nemačke pokrajine Baden Virtemberg. Pesnikinja i pisac Gordana Breberina Trkulja je prezentovala svoja dela “Usnik” i roman “Linije života” (drugo izdanje oba naslova), dok je pesnikinja Borica Perišić Đekanović promovisala zbirku pesama “Ukus zrele maline”, ali na nemačkom jeziku. Za ovu priliku Gordana je napravila tortu koja je oslikana koricama promovisanih knjiga.

Na početku večeri prisutnima se rečima podrške obratio i vicekonzul Svetomir Todorović. Organizatori, inače, imaju samo reči hvale i za vicekonzula kao i za generalnog konzula Dragana Dimitrijevića, koji su svojom saradnjom sa dijasporom doprineli da razvoj kulture, negovanje tradicije našeg naroda, a posebno pisane reči bude na visokom nivou. Pesnikinje su zahvalile predstavnicima Generalnog konzulata što su ponovo, kao i prethodnih godina otvorili vrata za manifestaciju ovog tipa.

Torta slatka kao knjige: Borica i Gordana

Program je na srpskom i nemačkom jeziku vodila Samra Šeljpić, prof. nemačkog jezika, a o knjigama autorki koje su i članice odbora SPKD Prosvjeta u Štutgartu govorila je Bogdana Brezovac, prof. srpskog jezika i književnosti i sekretar Prosvjete. Kao muzička podrška Đorđe Dinčić je gitarom veče učinio još lepšim.

Autorke sa nekima od učesnika programa

Ovo lepo druženje ispunjeno dubokom emocijom, prelepim stihovima i tonovima zasigurno će ostati u sećanju svima koji su bili prisutni, a autorke su obećale da je ovo samo jedno od književnih večeri kojima će obradovati sve poštovaoce pisane reči.