Lična arhiva
Hvala dobri ljudi: Nebojša i TatjanaBošković sa Jovanom i Katarinom

Nekoliko nedelja je prošlo od kada smo poslednji put pisali o nevoljama sa kojima se svakodnevno suočava osmočlana porodica Tatjane i Nebojše Bošković iz sela Zvečka kraj Obrenovca i jedino što se od tada promenilo to je da je Tatjana završila u bolnici zbog jakih bolova kičmi.

Lekove i blokade za bolove skoro da nije imala čime da plati, a cela porodica kuburila je sa najosnovnijim namirnicama. Svetlo na kraju mračnog tunela stiglo je u vidu donacije od 270 evra upravo od anonimnog donatora iz Bad Homburga, ne bi li ih izbavilo iz teškog sivila u koje su zapali.

– Hvala mu do Boga, ko god da je taj čovek. Ne mogu ni da vam opišem šta nas je sve snašlo. Nekad ne znam ni sama kako opstajemo. Da situacija bude još teža to su me stegli bolovi u kičmi zbog kojih sam morala da primim posebne injekcije i blokade i sve to platim. Ova donacija je za nas poput dara sa neba. Koliko smo zahvalni, kao i “Vestima” koje su imale sluha za našu muku, teško je u reči pretočiti – rekla je u dahu Tatjana Bošković, dodavši:

– U situaciji u kakvoj se nalazimo, znači baš svaki dinar, kada suprug Nebojša ne može da nađe nikakav posao. Samo povremeno u nadnici. Zima nam je bila teška, ali leto nije donelo nikakvu utehu ni nadu da će biti bolje. Najmlađi su bili stalno bolesni, jer im je imunitet slab. Najveći krivac za to je nekvalitetna ishrana.

Istina, nije oduvek bilo tako. Pamte Boškovići i bolje dane, ali od kada su Tatjana i Boško bez stalnog zaposlenja, to se i njihove muke produbljuju. Kad im je bilo najteže, u pomoć su im priskočili plemeniti čitaoci “Vesti” baš kao i ovog puta i koliko-toliko olakšali njihovu nimalo ružičastu situaciju, budući da ih nemaština, ali i loše zdravstveno stanje u stopu prate i ne daju mira.

– Jedina lepa vest kod nas je to da će se najstariji sin Stefan, koji je završio fakultet (književnost), uskoro oženiti i postati otac. On je već svoj čovek i mnogo sam ponosna na njega. Pred njim je takođe borba, ali verujem da će uspeti da se snađe, a mi ćemo zarad ovih najmlađih morati da damo sve od sebe da pronađemo neko zasposlenje i osiguramo im mir koji zaslužuju. Da i oni porastu i izrastu u sposobne ljude. Nadam se da će nas dobri Bog, baš kao i sad pogledati – iskreno će majka Tatjana.

Najviše trpe deca

– Najviše sredstava nam odlazi na lekove i lečenje, posebno moje, pa trpe deca, zbog čega mi se kao majci srce kida. Trudimo se da ih obradujemo za rođendane i slična slavlja, da bar tim danima bude puna trpeza, ali to su retki trenuci – kaže Tatjana, čija porodica preživljava mesec sa samo 20.000 dinara (oko 170 evra), koliko dobijaju na ime socijalne pomoći i dečjeg dodatka.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.