Lična arhiva

Da ublaži teškoće samohrane majke Anđelke Todosijević iz Lomnice kod Kruševca koja mora da podiže trojicu mališana, od kojih je jedno i bolesno, to je nedavno naš plemeniti čitalac Milenko Šipka sa porodicom iz Oberordorfa uputio podršku u vidu donacije od 50 franaka.

Naravno, kao i svakog puta, uz novčanu pomoć, stiglo je i toplo pismo u kome između ostalog piše

“Hrabroj majci želim da istraje u borbi sa svakodnevnim problemima i da uz pomoć ljudi humanog srca i dobre volje lakše prebrodi silne probleme i bude veliki oslonac i stub za svoje predivne sinove. Ne daj se Anđelka, tvoji sinovi anđeli su uz tebe. Mnogo toplih pozdrava od familije Šipka iz Oberordorfa (Švajcarska).”

Anđelka je ovu vest dočekala s velikom olakšanjem. Razlog tome je u velikoj meri pogoršano zdravstveno stanje njenog sina Dimitrija (12), mentalno obolelog.

– Tom divnom čoveku i njegovoj porodici se do neba zahvaljujemo. Mi jesmo u teškoj situaciji, ali sve je dodatno zakomplikovano sa Dimitrijevim zdravstvenim pogoršanjem. Sada su mu preko potrebni bolja zdravstvena nega, lekovi, specijalna ishrana, a sve to mnogo košta – navela je Anđelka, koja pored Dimitrija mora da vodi računa i o malom Davidu (8) i Mateji (5), dodavši:

– Od ovog novca ću zato prvo obezbediti sve što je njemu potrebno, na prvom mestu su lekovi. a ono što preostane, najviše za hranu jer dobra ishrana je, takođe, važna.

Zbog bolesti najstarijeg sina, Anđelka nije u prilici da se zaposli i to predstavlja jedan od najvećih problema zbog kojih ne mogu da se izbore za svoje bolje i lakše sutra.