Lična arhiva
Hvala što mislite na nas: Slavica Devidžić sa decom

Poželevši da obraduju dve višečlane porodice sa Kosmeta, porodica Damnjanović iz Sidneja, kako smo već i zabeležili, posredstvom Redakcije “Vesti” poslala je donaciju od ukupno 600 australijskih dolara. Ovi redovni donatori pomoć su već po starom običaju namenili za samohranu majku šestoro dece Slavicu Devedžić iz Zvečana i osmočlanoj porodici Ničić iz Novih Badovca kod Gračanice kako bi im ulepšali praznik nad praznicima.

Vanredno stanje i okolnosti zbog pandemije korona virusa nisu dozvolili ekipi “Vesti” da njihov dar proslede na vreme i ulepšaju im Vaskrs, ali uspeli smo to da učinimo odmah nakon praznovanja.

– Ova pomoć svakako stiže u više nego dobar čas. Zatvoreni smo, izolovani, možemo samo na po sat vremena napolje, i to po određenom rasporedu koji zavisi od broja u ličnoj karti. Teško je, ali moramo da se pridržavamo svih mera radi nas i drugih. Ipak, situacija nam ne dozvoljava da zaradimo ni koji dinar i zbog toga smo u teškom položaju. Da nije bilo plate najstarijeg sina koji je dobrovoljno služio vojsku, ne znam kako bismo preživeli proteklih meseci. Sigurno bismo gladovali… – rekla je u dahu Nataša Virijević Ničić, pošto je donacija od 300 dolara stigla na njenu kućnu adresu.

Zato pomoć Damnjanovića za njenu osmočlanu porodicu stiže kao dar sa neba.

– Ti divni ljudi ne mogu ni da zamisle koliko su nas usrećili. Neka ih Bog dragi čuva u zdravlju, jer to je najvažnije. Ne mogu da poverujem da su nas se ponovo setili. Godine prolaze, ali oni se nas i dalje sete i uvek obraduju za neki veći praznik. Još jednom, do neba im hvala. Zahvaljujući njima dopunićemo frižider namirnicama, a i ja ću moći da dokupim lekove bez kojih ne mogu, a moram ih piti kako bih svojoj dečici kao i do sada bila uzdanica i podrška – kazala je Nataša Virijević Ničić, čija najmlađa ćerkica ima samo godinu dana.

Još 300 dolara plemenitih Damnjanovića obradovalo je veoma i Slavicu Devidžić iz Zvečana.

– Kao što sam već i pomenula, novac nam je svakako dobro došao i posle skromnog praznovanja. Njime ćemo rešiti bar delić problema sa kojima se svakodnevno suočavamo. Naša primanja su minimalna i svaka pomoć za nas je od velikog značaja – iskreno će Slavica Devedžić, izbeglica iz Radiševa u opštini Srbica, gde je ostalo sve što su godinama sticali ona i suprug koji je preminuo nedugo po napuštanju rodnog sela i dolaska u Zvečan.

Zdravi smo, to je najvažnije

– Iskoristiću ovu priliku da se još jednom od srca zahvalim plemenitim Damnjanovićima što su nas na ovaj način obradovali, posebno u ovako teškim vremenima kada zaista nikome nije lako i kada se ceo svet bori sa ovom pošasti (koronom). Zahvalni smo Bogu što smo svi zdravi, i to je najvažnije. A, za ostalo ćemo se kao i uvek već nekako snaći… – kazala je Slavica.