Lična arhiva
TRI GODINE NEMIRNOG SNA: Milica Tatić sa mamom Anom

Da teška vremena za naš narod još nisu prošla, možda najbolje govore sudbine običnog naroda koji se u Srbiji u 21. veku neretko bori za koru hleba, lečenje, lekove, krov nad glavom… U to se uveravamo skoro svakodnevno jer ne prođe ni dan a da nam se neko posredstvom elektronske pošte ili telefonskim putem ne obrati za pomoć. Često nam se obrate i oni kojima je pomoć naših čitalaca svojevremeno stizala.

Među njima je porodica 10-godišnje Milice Tatić iz Kumana u okolini Zrenjanina, čiju molbu prenosimo:

“Moje ime je Ana Milankov, majka sam troje dece maloletne školske dece. Moja ćerka Milica Tatić ima deset godina, a od sedme godina ima problema s jetrom. Konstatovan joj je autoimuni hepatitis. Imala je i kamen u bubregu, srećom, nema ga više. Bilirubin joj je bio ogroman, pa smo dva meseca provele u bolnici u Novom Sadu. Od tada, pije mnogo lekova. Pre tri godine ste nam pomogli u tome da pribavimo lek “cellcept”, ali Milica i sada pije četiri vrste lekova, od kojih samo jedan dobijamo na recept. U pitanju su lekovi “sildžmarin”, “ursofalk” i “ferimor”, sve su kapsule i svi su lekovi za odrasle”, navodi Ana Milankov i dodaje:

– Možda nekome ovi lekovi nisu skupi, ali pored samo moje plate i tri školska deteta, nama su bitna stavka svakog meseca. Ako bi se neka dobra duša našla da nam obezbedi lekove za mesec -dva, bili bismo veoma zahvalni.

Prema Aninim rečima, za “Vesti” je svojevremeno slučajno saznala i odlučila da se obrati za pomoć.

– Zaista nisam imala kome da se obratim za pomoć, a tako je i sad. Ljudi u našoj okolini se teško odlučuju da nekome pomognu. Ubzo sam se uverila da čitaoci “Vesti” imaju veliko srce. Zato se i sad iskreno nadam da će imati razumevanja za našu situaciju i pomoći nam da stvorimo bar neku zalihu ovih lekova za Milicu jer sa troškovima više ne možemo izaći na kraj. Kad je zdravlje deteta u pitanju, svaki roditelj strepi jer zna da je nemoćan, a posebno kad se nađe u ovakvoj situaciji kao što je naša – kazala je Ana Milankov našim novinarima u telefonskom razgovoru.

Kontakt za pomoć

Ko može i želi da pomogne Milici Tatić da obezbedi neophodne lekove, mogu stupiti u kontakt sa njenim roditeljima na adresu: Ulica Toze Markovića 16, 23271 Kumane, Srbija ili putem telefona na broj: +381 23 786 940 i +381 61 650 05 80. Naravno, na usluzi je, kao i uvek, Redakcija “Vesti”.