Vesti

Prosledivši na kućnu adresu mladog Mihajla Kukića iz Prijedora dar od 300 dolara Ljudi dobre volje iz Kanade, saznali smo da je jun bio više nego značajan za ovog mladića. Proslavio je malu maturu, a takođe i obavio kontrolu u Milanu kod poznatog italijanskog stručnjaka prof. dr Paola Rame.

On je konstatovao da je zdravstveno stanje Mihajlovih očiju stabilno i transplantaciju rožnjače ne predlaže do daljnjeg.

– Na desnom oku, na kojem je ranije predlagano da se uradi transplantacija, nema pomaka nabolje, dok na levom oku ima poboljšanja vida – prenosi mišljenje doktora Mihajlova majka Sonija.

Ona dodaje da ih je doktor vrlo srdačno primio.

– Čim smo stigli u bolnički centar u Italiji, doktor je sišao sa odeljenja i primio nas. Imajući u vidu odakle smo došli, odmah je pregledao Mihajla i rekao da nema pogoršanja na desnom oku. Zbog toga transplantacija još neće biti urađena, jer ona sa sobom nosi određene rizike i “ne treba čačkati mečku” – prenosi Sonija.

Sledeća kontrola je predložena u Italiji za dve godine. Italijanski lekari Mihajlu nisu naplatili kontrolni pregled, što je kako kaže Sonija, za svaku pohvalu.

– Hvala i tim divnim ljudima iz Kanade ko god da su, mnogo su nas obradovali. Želimo im dobro zdravlje i svaku blagodet. Time što su mislili na našeg sina i poslali mu ova dar koji nas je dočekao pošto smo se vratili, ublažili su troškove puta koji smo imali u Italiji, a to mnogo znači – poručila je majka Sonija.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.