Youtube/MAC /Music Awards Ceremony
"Music Awards Ceremony" (MAC)

Beogradska arena bila je dve večeri zaredom mesto na kome su se okupile brojne zvezde regionalne muzičke scene, u okviru trećeg najspektakularnijeg muzičkog šoua, “Music Awards Ceremony” (MAC). Ovo je ujedno bila prilika da brojni izvođači prošetaju crveni tepihom pre ulasaka u dvoranu i pokažu svoje modne kombinacije, koje su spremili specijalno za tu veče. Bilo je tu glamura, raskošnih i neobičnih haljina, frizura. Ni muški deo nije zaostajao kad je izgled u pitanju. Dok su prve večeri svi učesnici bili u crnom, druge večeri su izvođači i voditelji manifestacije bili odeveni u bele kombinacije. Pred izuzetno brojnim novinarskim ekipama uz kratkotrajno poziranje pred kamerama i izjave prošli su Konstrakta, Marko Luis, Emina Jahović, Aco Pejović, Marko Bulat, Jelena Rozga, Karolina Gočeva, Sara Jo, Petar Grašo, dvojac Buč Kesidi i drugi. Pevačica Sara Jo je rekla novinarima da jedva čeka ovakve prilike kao što je MAC jer voli i istinski uživa u pojavljivanju na sceni.

– Jedva sam čekala da se nešto ovako desi. Sviđa mi se da je godina krenula sa ovim. Napravili smo sjajan kostim, zamislili sve kao treba da izgleda, krenuli s koreografskim probama i kostimskim i mislim da će biti jedan lep nastup i zabavan za publiku – rekla je Sara Jo.

Zlatni MAC ove godine pripao je prošlogodišnjoj evrovizijskoj predstavnici Ani Đurić Konstrakti, koja je neposredno pred dobijanje nagrade svojim audio-vizuelnim performansom uz čuveni hit ” In Corpore Sano ” atmosferu u Areni dovela do usijanja.

Pop pevačica Jelena Rozga je delu prisutnih novinara na crvenom tepihu čak otpevala nekoliko stihova velikog regionalnih hita “Ginem” njene nekadašnje grupe Magazin iz Splita.

– Ja samo tu od prvog MAC-a, ja sam tu domaća. Očekujem dobru zabavu. Najveća nagrada jeste to što publika peva moje pesme na koncertima. Super, genijalno je da smo svi tu na jednom mestu, družimo se, lepo nam je – rekla je Rozga.

Nagrađeni su i Saša Matić, Jelena Rozga, Bora Đorđević, Aleksandra Prijović, Aco Pejović, Milica Pavlović, Uraganke, Nikolija, koja je tokom izvođenja pesme igrala oko šipke.

Drugo, završno veče proteklo je u znaku dodele priznanja trep i srodnim izvođačima. Devito, Vojaž, Nikolija, Nući, Crni Cerak, Cobi…

Specijalno priznanje za Cobija

Specijalnu nagrada MAC Master of ceremony,direktor Skajmjuzik Mirko Škarić dodelio je Slobodanu Veljkoviću Cobiju.

– Mnogo izvođača zaslužuje mesto pod ovim Suncem, ali samo jedna izvođač je po našoj proceni ove godine prešao igricu, a to je Cobi – rekao je Škarić.

Muzičar je istakao da nije očekivao ovo priznanje.

– Hvala svima! Došli smo iz blata, voleo bih da mi ovo vide ćale i keva koji su preminuli 2020, ovo je za Prokuplje – istakao je Slobodan Veljković, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz i ovacije publike u Areni.