D. J.
Članice Dunava iz Hohajma na prošlogodišnjoj Smotri u Kalvu

U Niderhauzenu kod Vizbadena u subotu 23. novembra biće održana 14. dečja savezna smotra srpskih folklora Nemačke. Svečano otvaranje smotre je u 17.30, u Rhein Main-Theater, Zum Grauen Stein 1, 65527 Niedernhausen – Wiesbaden.

Organizator Smotre je Savez srpskih udruženja Nemačke, a domaćini su Kulturno-humanitarno društvo Kolo Frankfurt, KUD Izvor Kluba Srbija Novi Izenburg i Srpsko društvo Dunav Hohajm.

Na Dečjoj smotri pravo nastupa imaju sva deca rođena 2003. godine i mlađa. Koreografija za decu do 16 godina može da traje šest minuta uz toleranciju od 30 sekundi. Svi učesnici dužni su da donesu spiskove dece, sa unesenim podacima o datumu rođenja, kao i kopije pasoša za kontrolu jer organizator ima pravo da odredi komisiju koja može da vrši kontrolu učesnika. Ulaz u salu je od 13.00.

Medijski sponzor Smotre su kao i do sada “Vesti”.

– Pripreme su u završnoj fazi. Svaki dan smo u kontaktu i danas smo se u Rajn Majn teatru sastali na još jednom dogovoru. Drago mi je da smo uspeli da se dogovorimo u Savezu da ovoga puta manifestaciju podignemo na viši nivo koji dugo planiramo i očekujemo. Do sada smo malo pažnje posvećivali samom događaju.

Dok su deca nastupala na bini najveću pažnju su imala od svojih, da kažem, najbližih, a ostali su bili zaokupljeni hranom, pićem i pričom dok je program bio u toku. Sada ćemo prvi put imati drugačiju atmosferu. U sali su samo sedišta, okolo lože i balkoni, svetla i pažnja će biti usmereni ka ansamblu koji nastupa, a hrana i piće će se konzumirati u holu ispred sale. Na taj način očekujemo da svaki nastup bude ispraćen sa adekvatnom pažnjom. To je ono što smo želeli da postignemo i nadamo se da će biti lepo prihvaćeno. Radujemo se dolasku svih koji su se prijavili – rekao je Krsta Prtljaga, predsednik SD Dunava, jednog od tri organizatora smotre.