Printscreen
Marija Mara Stojadinović

Pevačica Marija Mara Stojadinović publiku je osvojila svojim hitovima “Juče ko i danas”, “Tuđe-slađe”… Međutim, na vrhuncu svoje karijere odlučila je da ode u Čikago i tamo ostane sa svojom porodicom. Ona je ovog puta za “Vesti” progovorila o svemu.

– Da sam ostala u Srbiji, verujem da bi moja karijera išla uzlaznom putanjom, no ipak sam se odlučila da se pridružim svojoj porodici u Čikagu gde se i dalje bavim muzikom aktivno od 2008. godine. Snimila sam ovde dve pesme na engleskom i jedan duet na našem jeziku koje se mogu pogledati na Jutjubu sa francuskim pevačicom Adddž Rušel, Shake shake sa RNB grupom Corridon, kao i duet “Kraljica i kralj” sa Sabrijom Vulićem. U toku su pregovori za nove pesme koje će morati da budu bolje od “Tuđe-slađe”, “Juče ko i danas” što nije lak zadatak – kaže Mara.

Kad ste se pojavili na Tok-toku čak i mlađe generacije su znale ko ste. Prija li Vam to?

– Prija saznanje da pesme žive i dalje posle toliko godina, puno lepih komentara od pratilaca zaista prija, teraju me da uradim spotove i oživim te pesme, uz koje su rasli pa se može lako desiti da im ispunim želju.

Ona ističe da joj se život promenio samim tim što je Amerika dijametralno različita po svemu od Srbije.

– Moramo uklopiti s nekim pravilima, koja su možda za nas iz Evrope nepoznanica, ali za vrednu osobu nema zime, mnogo se radi, ali se i dobro zaradi. Ovde sam završila fakultet, zatim se ostvarila kao majka i otvorila 3M restoran sa mamom gde negujemo ukuse rodnog kraja tako da vas pozivam da nas posetite ako dođete u Čikago. Kada sve sumiram, Amerika mi je donela mnogo toga dobrog.

Mara smatra da na estradi ima sujete kao i u svakom drugom zanimanju.

– Bitno je da se ne osvrćete i ne dozvolite da vas to poremeti na putu kao vašem zamišljenom cilju. Ostala sam u kontaktu s mnogim kolegama, posetim ih čak i na njihovim nastupima posetim ih čak i na njihovim nastupima u Americi kad gostuju, ukoliko i ja ne pevam tog vikenda.

Zbog čega se čini da je većina vaših koleginica izgubilo sebe u toj trci za nastupima i novcem?

– Nažalost, priklonili su se nekom muzičkom pravcu koji oni u suštini ne osećaju i kad nešto niste vi, onda i publika prepozna i zato nema više pravih hitova već pesama koje traju po tri meseca i kraj.
Talenat i za glumu

Kakva je Mara van kamera, kad, recimo, ode u kupovinu?

-Van kamera potpuno opuštena varijanta, trenerke, kačket, patike, ako se već odlučim za šoping što je jako teško jer traje ceo dan (smeh) onda moram i da se osećam potpuno udobno i da uživam.

Po društvenim mrežama se može videti da ima smisla za humor i glumu.

– Da, bavila sam se glumom pre pevanja pa se moj talenat samo osvežio ekranizacijom Tik-tok mreže. Radila sam dugo u trsteničkom pozorištu, i ponosna sam na taj deo svog života. Gluma i muzika mrtva trka koju više volim.

Dobre vibracije

Na naše pitanje šta misli po čemu je ljude pamte, Mara kaže:

– Vidim po društvenim mrežama da me pamte po izuzetnim pesmama uz koje su, kako kažu, imali najluđe žurke i rođendane. Vrlo često se desi da me fanovi pozovu na video uživo s neke žurke gde igraju uz moje pesme… Lep je to osećaj. Hvala im na ljubavi i podršci koju mi pružaju sve vreme mog odsustva s javne scene. Žele da se vratim, milion poruka te vrste dobijam i želja će im biti ispunjena – kaže Mara i dodala:

– Pozdrav za sve vaše čitaoce, hvala na divnim pitanjima i poruka za moje pratioce i fanove: Vaša Mara se vraća uskoro bolja nego ikad, a do tada uživajte uz humor na Tik-tok mreži. Samo osmeh i dobre vibracije su recept za srećan život.