Lična arhiva
Uspomena za ceo život: Kristina, Maša i Vuk

Vuk Vuksanović, vaterpolo trener juniora Hanovera, Donje Saksonije i Nemačke i njegova supruga stjuardesa Kristina, koje je 20. februara 2020. u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Frankfurtu venčao generalni konzul Branko Radovanović, ovih dana su u Srbiji obavili i proslavili i crkveno venčanje, a istovremeno i krštenje ćerkice Maše koja je rođena u Hanoveru oktobra prošle godine.

Vuk i Kristina iako oboje iz Niša, kako su “Vesti” već pisale, upoznali su se 2016. na Ekonomijadi u Sunčevom bregu u Bugarskoj. Kristina je završila ekonomiju, a radila je kao stjuardesa u avio-kompaniji Katar ervejz. Njen poslednji let krajem 2019. završio je na aerodromu Langenhagen u Hanoveru.

Obredi venčanja i krštenja deteta obavljeni su u Crkvi Svetih Ćirila i Metodija u Crvenoj Reci kod Smederevske Palanke, uz prisustvo članova porodica i užeg kruga prijatelja. Božji blagoslov dali su sveštenici Lazar i Stefan.

Dok pregledamo fotografije, Vuk priča, da je njegov kum na venčanju bio vaterpolo trener Đorđe Miljković koji je Partizan zamenio Štutgartom. Sa Kristinine strane, brak srećnog para pred Bogom je posvedočila njena prijateljica Tijana Nešković, turistički radnik iz Beograda, koja je posle ceremonije venčanja Mašu držala na krštenju.

– Maša je sve posmatrala mirno i znatiželjno. Novi ljudi, novi ambijent i sve to što se oko nje dešavalo bilo joj je zanimljivo, a zaplakala je jedino kad su joj odsekli pramen kose. Njoj je bilo žao kose, ali su jedni rekli da se tako mora, drugi da je i dobro da dete na krštenju malo zaplače – priča Vuk, vicešampion Nemačke ( Duisburg 2016/17), koji se zbog obaveza u klubu iz Srbije u Nemačku vratio sam.

Dodaje da su krštenje i venčanje proslavili sa oko tridesetak gostiju.

– Bilo je veselo, a događaj je svojom klavijaturom ulepšao i muzičar Lazar Anđelković. S obzirom na korona mere, koje su u Srbiji kao i ovde malo popustile, sve se kretalo u okviru dopuštenog. Bilo je veselo, to je najvažnije, jer venčanje i krštenje su najlepši događaji u životu – završava Vuk pakujući torbu za odlazak na bazen gde ga čekaju treninzi za juniorsko Evropsko prvenstvo koje se u septembru održava na Malti.

Vino

Po običaju tokom obreda venčanja mladoženja čašu vina treba da ispije u tri gutljaja, a Vuk je, ne znajući za to pravilo, vino pijuckao kao na nekom prijemu posle utakmice.

– “Šta je to, zašto tako stidljivo”, opomenuo me je sveštenik, a onda smo se svi smejali – priča Vuk koji se i danas rado nasmeje toj svojoj “nespretnosti”.

Utakmice i u Beogradu

Evropsko juniorsko vaterpolo prvenstvo održava se na Malti od 12. do 19. septembra, a deo priprema nemačke reprezentacije odvijaće se i u Beogradu.

– Prve pripreme ćemo odraditi sa hrvatskom reprezentacijom u Puli, a 1. avgusta na nedelju dana selimo se za Beograd, na sparing utakmice sa reprezentacijom Srbije. Posle toga vraćamo se u Nemačku, a zatim idemo na pripremni turnir u Mađarsku – izlaže Vuk svoj program, uz napomenu da mu je trenutno najvažnije da mu se sa odmora vrate i u Puli priključe Kristina i Maša.