Instagram
Rado viđen gost u dijaspori: Mile Kitić

Kralj diskoteke, Mile Kitić gostovao je nedavno u diskoteci Noj Izenburgu, u blizini Frankfurta, pa smo iskoristili priliku da razgovaramo sa njim. Uvek dobro raspoloženi pevač otkrio nam je neke detalje iz svoje karijere, ali i susretima sa publikom širom sveta.

Mile je uvek rado viđen gost među zemljacima u dijaspori, koji ga svaki put dočekaju sa oduševljenjem, a za njegove nastupe uvek se traži karta više.

– Sa publikom se družim više od 46 godina. Imam dobar kontakt sa publikom, pravim dobar štimung. Da nema publike, ne bih ja ni pevao jer me ne bi niko ni tražio da pevam i ne bih bio ovoliko dugo na estradi. Publika me održava – kaže nam na početku razgovora Mile.

Ističe da i te kako pamti čuvene turneje sa Južnim vetrom.

– Lepše je bilo. Sad mi je finansijski bolje, a tada mi je bilo lepše. Te turneje su tada bile drugačije. Radili smo zajedno turneje koje su se zvali “Hitovi leta”, na stadionima po Bosni i Srbiji i to su lepe uspomene. Naročito sa Južnim vetrom. Radili smo nas petoro, orkestar celog Južnog vetra, autobusi, kamere… Sve se snimalo i to mi je jedan od najlepših delova života. Ja sada živim od ovoga, ali tada sam bio zadovoljniji. Sada ima puno stresova, hoće biti, neće biti posla, dogovoreno je ovo, a ne ono, ljudi se upliću u organizaciju a ne znaju da rade. Pre je to sve bilo bolje i organizovanije.

Mile je nedavno doživeo neprijatnost na nastupu, što je onaj ružniji deo ovog posla.

– Nikada me u mojoj karijeri niko nije fizički napao. Ovo u Bazelu u diskoteci je bio jedini incident. Desetak minuta pred sam kraj nastupa, prišao mi je jedan iz publike i zatražio da mu odpevam jednu pesmu. Rekao sam mu, čim otpevam ovu do kraja, tvoja je sledeća. Nisam ja njega dobro procenio. Vidim ja kad je čovek nervozan ili našpanovan, pa ga izbegnem, ali ovaj mi nije delovao takav. Ja se malo okrenem, a on me uhvatio za ruku. Mislim da je i sam skliznuo sa stepenice pa je i mene povukao dole i padosmo. Nije me udario ili slično. Tako nešto u svojoj karijeri nisam još nikada doživeo!

Dobri pevači ostaju

Na naše pitanje kako vidi današnju muzičku scenu, Mile kaže:

– Malo je frka, malo je gužva na današnjoj muzičkoj sceni. Vremena su se promenila. U moje vreme su bili pevači na estradi koji su pevali stvarno, kao što su Safet, Tozovac, Cune, a mi smo kafanci bili. Sad se sve malo izmešalo. Mnogo je napravljeno pevača u zadnjih desetak godina. Možda malo i veštački. Ima tu dobrih pevača, ali ne može tržište da podnese toliko pevača. Mnogo nas je. Sad je jedna zbrka. Ali to će sve da se iskristališe. Dobri pevači ostaju. Šaban da je živ opstao bi još, 100 godina bi pevao. Ali ima i trendova. Treba novi pevač. Ne možeš ti ceo život da slušaš jedne te iste. Ali, mnogo je svega, stvarno tarapana na estradi.

Elena Kitić

Duet sa ćerkom

Poznato je da Mile Kitić i njegova supruga Marta u svemu podržavaju svoju ćerku Elenu, pa tako i u pevačkoj karijeri, a tata Mile planira da sa ćerkom snimi duet.

– Mnogi su me pitali. Ipak smo mi dva sveta. Ja pevam nešto drugo, ona nešto u nekom drugom fazonu i nekako mi to nije delovalo, otac i ćerka pevaju. Nisam bio za. Međutim, sin Marine Tucaković, Laća, koji radi sad te moderne pesme (mislim da je ipak Marinina pesma) doneo mi je pesmu, vrlo interesantnu. Ja sam svoj deo otpevao, ona treba svoj deo da završi. Pesma će biti odlična, samo da je završi. Znači da sam već snimio sa njom duet i negde do maja će biti gotovo. Tako da očekujem nastupe sa ćerkom još u toku ove godine.