Z. Vicelarević
Napravio atmosferu: Aca Lukas

Spektakl koji odavno nije viđen u ovom delu Nemačke dogodio se proteklog vikenda u Noj Izenburgu nedaleko od bankarske metropole, Frankfurta. Koncert Mileta Kitića, Darka Lazića i Ace Lukasa u organizaciji Balkan festivala iz Švajcarske još odzvanja u ušima više od 2.000 fanova, trojice možda najpoznatijih imena folk muzike iz regiona koji su ispunili Hugenoten halu.

Kitiću je bilo potrebno samo prvih nekoliko strofa da zapali atmosferu u punoj sali, a njegov nastup uveličala je i duetska pesma sa Julietom, njegovom velikom obožavateljkom. Darko, koji se pojavio vidno mršaviji, s obzirom na to da je nedavno operativnim putem skinuo višak kilograma, veći deo nastupa otpevao je sa stolice, ali njegov glas i pevanje uživo je oduševio brojnu publiku. Treći deo koncerta pripao je Aci Lukasu. Iako prilično nervozan pri dolasku, veoma brzo pevaču se vratilo dobro raspoloženje, a pozitivnu energiju je preneo na publiku.

Mirsa Bojović, Azra Begović, Nazira Karačić i Amila Salihadžić iz Vizbadena, bile su oduševljene.

– Super su i došli smo zbog sve trojice, ali Mile je bio najbolji. Od Ace smo očekivale novije pesme, ali je i on bio dobar. Darko je mlad i ume odlično da peva, a za ovakav koncert treba mu još malo iskustva. Mile je, ipak, legenda – kaže Mirsa.

Goran Vrdoljak kaže da je Hrvat i na koncert je došao u društvu prijatelja Srba, Olivera Gajića i Predraga Vučenovića.

– Ja sam Hrvat, ali volim da slušam srpsku narodnu muziku odavno. To vole svi, samo neće javno da kažu. Došao sam ovde zbog muzike, a ne zbog nacije. Koncert je takav da sam oduševljen. Meni su svi bili dobri. Sva trojica imaju svoj stil i svoje hitove – kaže Goran.

– Koncert je bio za sve pohvale. Sviđalo nam se što su pevači dugo pevali i nije bilo pauze. Publika, u kojoj su bile sve generacije bila je fenomenalna. Acu Lukasa najviše volim i zbog njega smo došli. Darko nas je prijatno iznenadio kako dobro peva uživo, a Mile je poznat po dobroj atmosferi – kažu nam Jovana Tešanović i Aleksandar Mirić iz Frankfurta.

Došli iz Ofenbaha

U koncertu trojice pevača uživali su i Zija Musić i Edina Pribš iz Ofenbaha.

– Divan, super, prelep, zabavan, odličan koncert. Atmosfera prekrasna. Mile je napravio superstart, Darko je odlično pevao, a do Ace sam se umorila, ali je dobro pevao pa sam opet nastavila da igram – kaže Zija.

– Nije nam ni sekundu smetalo što je Darko sedeo. Dobro da je došao da peva pod takvim uslovima. Svaka mu čast – dodaje Edina.