D. Jovičić
Nova uprava sa počasnim predsednikom: Palalić, Mitrović, Tomašević, Savković i Đukić

Milica Savković je nova predsednica Srpskog kulturnog društva Sloga iz Manhajma. Posle više od 13 godina na čelu Sloge Teodor Tomašević se povukao i prepustio je predsedničku funkciju. Na skupštini udruženja Milica Savković, koja je Tomaševiću bila zamenik, jednoglasnom odlukom članova izabrana je da predvodi Slogu u sledećem jednogodišnjem mandatu. Na poziciju potpredsednika umesto Milice izabran je Goran Đukić. Finansijsko poslovanje vodiće novi blagajnik Velibor Palalić, a sekretarske poslove obavljaće Silvija Mitrović. Na skupštini su usvojeni izveštaj o radu u prethodnom periodu, kao i izveštaj o finansijskom poslovanju.

Nova predsednica Milica Savković ističe da članovi Sloge ne miruju.

– Već u subotu 3. decembra naši folkloraši gostovaće kod imenjaka, Sloge u Štutgartu.

Teodor Tomašević je zbog uspešnog vođenja udruženja predložen i izabran za počasnog predsednika. Zahvaljujući se na izboru za počasnog predsednika istakao je da je ponosan na vreme provedeno na čelu Sloge.

Članovi su jednoglasno izabrali Milicu

– Bilo je i lepih i teških trenutaka. Došlo je vreme da svoje mesto ustupim mlađima. Uprava koja je izabrana je mlada i ambiciozna. Posebno sam srećan što su od četiri člana uprave troje deca Sloge, bivši folkloraši, a sada i njihova deca igraju u Slogi. Vreme je pred njima i verujem u njih. Sloga ima lepu budućnost.

U prošireni deo uprave izabrani su još Romina Popov, Bosa Marjanović, Srđan Romić, Jovana Vlajković, Nenad Resanović, Miroslav Rodić, Milena Stančević, Slaviša Stančević, Goran Marjanović, Silvija Spasojević i Ilija Vezmar.

Unutrašnju kontrolu udruženja obavljaće Biljana Terazino, Stevan Popov i Kristina Rodić.

Porodična atmosfera u klubu

Pripreme za Dečju smotru

Milica Savković je govorila i o planovima

– Posle kraće zimske pauze nastavićemo rad sredinom januara. Četrnaestog januara proslavićemo klupsku slavu Sv. Vasilija Velikog, a onda počinju pripreme za organizaciju Dečje savezne smotre srpskih folklora Nemačke, u saradnji sa Savezom srpskih udruženja Nemačke. Smotra će se održati u Rajlingenu 25. februara 2023. i očekujemo dolazak velikog broja naših dečjih folklornih ansambala. Osim toga, u planu su nastupi u martu kod naših prijatelja iz Kola u Frankfurtu, pa u Raštatu kod KUD-a “Vuk Stefanović Karadžić”.