Youtube/BALKAN ONLINE
Aco Đukanović

Aco Đukanović, brat crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, olakšan je za 700.000 evra u rođenoj kući! Biznismena, koji je zvanično vlasnik Prve banke, a nezvanično, kako narod veruje, bar pola Crne Gore opljačkala je kućna pomoćnica, koja je strpana u pritvor odmah pošto je provaljena. Žena koja je sređivala dom Milovog brata, čisteći prašinu iz njega je “počistila” i satove i nakit basnoslovne vrednosti.

Đukanovića i njegovu suprugu Gabrijelu ona je potkradala mesecima, prazneći kutije sa dragocenostima, koje je prodavala po znatno nižim cenama od realnih. Rasprodaja blaga Ace Đukanovića zaustavljena je kada je njegova supruga, spremajući se za večernji izlazak sa mužem, poželela da na ruku nabaci jedan od luksuznih satova iz svoje kolekcije. Ne sluteći šta će je snaći, otvorila je kutiju i videla da je prazna. Pustoš je zatekla i u drugim kutijama sa dragocenostima i odmah obavestila muža, koji je alarmirao policiju. Krug krivaca vrlo brzo je sužen na poslugu, a sumnja je odmah pala na kućnu pomoćnicu Anu Pešukić, koja je priznala da je gazdama mesecima pelješila zlato, nakit i satove, kao i da je prodala sve što je ukrala. Tako se i sata, zbog kojeg je pala, “ispod ruke” rešila za 100.000 evra, što je, prema tvrdnjama, mnogo niže od njegove stvarne vrednosti. Đukanovići su poharu u domu brata koga je u podeli uloga zapalo da se bavi biznisom i uvećava porodično bogatstvo do neslućenih razmera familija je dugo krila, ali su pljačku ovih dana otkrili mediji, kojima su nadležni potvrdili da je informacija tačna. Milovom bratu, sasvim sigurno, materijalna šteta ne predstavlja veći problem, jer o njemu decenijama kruži fama da i ne zna šta sve ima. Njegovo i Milovo bogatstvo, tvrde upućeni, ne može da se izmeri iako mnogi veruju da su oni milijarderi. Za Aca Đukanovića se zna da kontroliše Prvu banku, koja je samo od nekretnina uzetih na ime neisplaćenih kredita klijenata postala pravi veleposednik.

Banka je, prema evidenciji nadležnih službi, samo po tom osnovu stekla 300.000 kvadrata zemlje na 50 atraktivnih parcela i kompleksa od Ulcinja i Herceg Novog preko Podgorice, Nikšića i Danilovgrada, do severa, gde poseduje imovinu na Žabljaku i u Kolašinu. Mnogi placevi su uz samu obalu Jadrana, tako da je imovina Prve banke enormna. Šta sve osim toga ima njen gazda, niko pouzdano ne zna, ali se veruje da će nova vlast uspeti da pohvata konce i ustanovi koliko su “teški” Aco i ostali članovi familije Đukanović, a pre svih Milo kao njena glava i ključni faktor pretvaranja nekad skromne porodice iz Nikšića u jednu od najbogatijih u ovom delu Evrope.

I Milo opsednut satovima

Kao i Aco, i njegov brat Milo Đukanović obožava satove i voli da ih pokazuje u javnosti. Crnogorski bisnismen Duško Knežević svojevremeno je objavio fotografije na kojima se vidi Đukanović sa skupocenim satovima na ruci, navodeći koje su marke i koliko koštaju. Na jednoj od objavljenih slika je predsednik Crne Gore sa satom marke “Patek Philippe Skdž Moon Tourbillon”, vredan 1.350.000 dolara. Na drugoj ruke u kadar upada časovnik

“Breguet Tourbillon Perpetual Calendar 3795pr/1e/9v6”, koji košta185.808 dolara, a na trećoj sat vredan 79.900 dolara. Samo ova tri sata vrede 1,6 miliona dolara, a niko ne zna koliko još luksuznih satova ima Milo i koliko koštaju.