D.T.
Šampioni gulaša: Pobednički pehar Bećarima Korduna

U nedelju po Petrovdanu parohija Sveti Jovana Krstitelja u Vulongongu organizovala je drugu Kotlićijadu. Dan je otpočeo molitveno u hramu u kojem se okupio veliki broj parohijana, a bilo je i gostiju iz drugih parohija koji su pristigli kako bi prisustvovali najavljenoj Kotlićijadi.

Interesantna manifestacija imala je i takmičarski karakter i za nju se prijavilo sedam ekipa. Mirisalo je celom Kenny street na gulaše i paprikaše koje su domišljati kuvari začinjavali biranim začinima kako bi zadovoljili i najbiranije ukuse, a i da zainteresuju stručni žiri koji je ocenjivao jela.

Uživali su svi koji su prisustvovali u ne svakidašnjem događanju u kojem su siti i zadovoljni u punoj crkvenoj Sali prisustvovali proglašenju pobednika. Tročlani stručni žiri poslužen je uzorcima hrane i, ne znajući ko je “autor”, ocenio je kotlić svakoga tima.

Medalje za treću nagradu pripale su ekipi Šampion u sastavu Marko, Ana i Stefan Momčilović iz Sidneja. Gospodin Mišo Rodić sa unucima, koji su se takmičili u timu pod imenom “Dorat”, uzeo je drugu nagradu. Pobednički pehar sa medaljama i nagradom sponzora uzela je ekipa “Bećari Korduna” u sastavu Miljan Kosanović, Nenad Višnjić i Ljubomir Krajnović. Dan je nastavljen radosno uz nezaobilaznu lutriju, živu svirku i dobru prijateljsku atmosferu.

I divljač na meniju

Osim klasičnih načina pripreme, interensantni su bili i lovački gulaši, a svo meso i namirnice su nabavili i donirali takmičari. Sve je prošlo u prijateljskom duhu u kojem su “rivali” čak razgovarali o načinima pripreme mesa. To se posebno odnosi na divljač koja se određeno vreme u pacu, a tu su među kuvarima različiti načini kako u odabirima dodataka, tako i o vremenu odležavanja mesa u marinadi.