Instagram/dannyv.r1

Gotovo svi znaju da je Veliki prasak naučna teorija o nastanku univerzuma, ali malo ko zna da njega danas mogu da vide uživo ako se voze u okolini Zlina u Češkoj. Ne, nije u pitanju kosmički fenomen već serija motora Yamahe R1 koji vozi maskirani mladić poznatiji na Instagramu kao dannyv.r1. Stranicu na ovoj društvenoj platformi pokrenuo je krajem februara ove godine i na njoj postavlja svoje dogodovštine na dva točka na kojima mu društvo pravi Sonik jež, animirani junak kultne igrice. Njega u vidu ranca ume da povede na svoje avanture.

– Ideja se rodila početkom 2024. godine. Zaista nisam imao ciljeve ni očekivanja, samo sam želeo da pokažem i podelim svoju strast i entuzijazam ka motorima. Neverovatno je da me sada ljudi kada prolazim kroz grad prepoznaju i pozdravljaju.

Ističe da je veoma zahvalan na svojim pratiocima i damama koje su tu većina.

– Moja publika je neverovatna i zato kada napišem na objavama “vi ste moja moć”, to je zaista tako jer me oni podstiču da nastavim dalje.

Objašnjava da mu je ljubav prema dvotočkašima usadio otac koji bi ga ponekad vozio na svom motoru. Zato je kao tinejdžer seo na dva točka.

– Vozim već skoro deceniju. Počeo sam da na skuteru sa 15 godina, da bih već sa 18 kupio suzuki gsr 600. Zato kažem da je individualno za svakoga na kom motoru će se “kaliti”. Možete da kupite bilo koji motor kao “prvi”, važno je samo kako se postavite prema njemu u srcu i u glavi.

Naš sagovornik otkriva da je za njega motor prvenstveno alat za rad na sebi i zato ne želi da razmišlja o opasnim situacijama koje su mu se dogodile, ali ne krije da je zahvalan za svaki dan koji ima da živi u ovom divnom svetu.

– Kada vozim motocikl, stalno moram da radim na sebi kako bih bio u ravnoteži između razuma, straha i samoodržanja. Bilo šta drugo bi moglo da me košta života. Naravno, najveća dodatna vrednost motocikla je ta što se osećam kao da svaki sekund živim punim plućima – navodi Dani.

Iako nije bio motorom van Češke i Slovačke, navodi da mu je želja da vozi drumovima Sardinije, Alpa i Rumunije, a mladima poručuje da u potpunosti koriste i uživaju u svakom trenutku u sadašnjosti.

Bušido kodeks

Samo za “Vesti” dannyv.r1 je otkrio da kada nije na “velikom prasku”, ide u teretanu i aktivno trči. Ponekad meditira, šeta u prirodi ili se druži sa prijateljima. Takođe, podelio je da živi život po bušido samurajskom moralnom kodeksu. Bušido načela obuhvataju sedam vrlina koje su ratnici morali da poseduju, a to su pravednost, hrabrost, dobrota, učtivost, iskrenost (čestitost), čast, vernost (lojalnost).