EPA
General Ratko Mladić

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je sve teže, a doktori koji su imali uvid u deo medicinske dokumentacije koju je porodica dobila, plaše se da će bez adekvatnog lečenja to pogoršavanje da se rapidno ubrzava.

– Nažalost, posledice svih dosadašnjih moždanih udara u kombinaciji s nekontrolisanim šećerom, koji zatvorski doktori nikako ne mogu da stave pod kontrolu, kod mog oca izazivaju sve ozbiljnije posledice i on je svakim danom sve lošije kako fizički, tako i kognitivno i mentalno – kaže za “Vesti” Darko Mladić, sin nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba VRS koji je u Haškom tribunalu osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Zabrinjava, kaže, to što je njegovom ocu iz nedelje u nedelju sve lošije, a ni porodica niti njegovi advokati nemaju uvid u njegov zdravstveni karton.

– Umesto medicinske dokumentacije dostavljaju nam se neki uopšteni izveštaji. Majka je bila pre sedam nedelja kod njega i vratila se veoma zabrinuta zbog njegovog opšteg stanja, a u međuvremenu mu se zdravlje dodatno pogoršalo i to svedočimo pri svakom telefonskom razgovoru. Sve slabije komunicira i vrlo malo priča. Doktori s kojima smo razgovarali kažu da sve to ukazuje na ozbiljan zdravstveni problem koji je verovatno posledica dosadašnjih moždanih udara, ali i povišenog šećera koji je uglavnom iznad 10, što je kada se uzmu u obzir ostale dijagnoze veoma opasno – upozorava Darko Mladić.

Ističe i da dodatni problem stvara činjenica da je njegov otac sve manje pokretan i sposoban da brine o sebi.

– Više samostalno ne može da pređe ni 20 koraka, a bez tuđe pomoći ne može više da brine o sebi – kaže on.