Vesti
Ponovo na okupu: Učenici i roditelji sa ocem Sašom i učiteljicom Slađanom

U Bremenu su se posle dugog letnjeg raspusta okupili đaci i roditelji Srpske dopunske škole u hramu Svetog Georgija. Svi su poštovali propisane mere zdravstvene predostrožnosti i nosili maske, ali su i pored toga uživali u ponovnom susretu.

Moleban za uspeh u učenju je služio bremenski paroh protojerej Saša Momirović, koji je posle molitve pozdravio sve prisutne i poželeo im mnogo uspeha u narednoj školskoj godini.

On je posebno pozdravio novu učiteljicu Slađanu Dunjić Fridrih, koja je nasledila dugogodišnju učiteljicu Milicu Stanković i istakao značaj postojanja i rada Srpske dopunske škole. Pritom je izrazio nadu da će đaci i roditelji sa radošću nastaviti da neguju srpski jezik, kulturu i da čuvaju svoju pravoslavnu veru, jer su to vrednosti koje čuvaju opstanak našeg naroda.

Slađana Dunjić Fridrih je poznata svim roditeljima i đacima, jer je majka dve učenice, Natalije (3. razred ) i Leticije (6. razred) koje su redovno pohađale nastavu prethodnih godina. Ona je srdačno pozdravila svoje đake i roditelje:

– Vrlo me raduje ukazana prilika da nastavim putem kojim je školu godinama uspešno vodila mr Milica Stanković. Nadam se da ću ljubav prema maternjem jeziku, srpskom narodu, njegovoj tradiciji, veri i kulturi i dalje prenositi đacima kroz kreativni rad i druženje – istakla je nova učiteljica

Slađana Dunjić Fridrih je rođena i školovala se u Čačku. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Užicu kao profesor razredne nastave. U Bremenu živi od 2006. Zaposlena je kao predavač nemačkog jezika u Folkshohšule (Volkshochschule) u Bremenu, a od ove školske godine je honorarni nastavnik za nastavu srpskog jezika koju organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Profesorka Slađana Dunjić Fridrih

Upis u toku

Upis je u toku! Pozivaju se roditelji da uključe svoju decu u nastavu koja se odvija sredom i petkom od 15.45 do 18.00 časova u učionici gimnazije Gdžmnasium an der Hamburgerstr. Sve informacije mogu se dobiti na telefon učiteljice Slađane na broj: 0172 4222 883

Đaci putnici

Ponovnom dolasku u školu između ostalih radovali su se brat i sestra Damjan i Jana Jovanović iz obližnjeg Ahima. Zbog druženja sa vršnjacima, kako kažu, nije im teško da putuju iz gradića dvadesetak kilometara udaljenog od Bremena.