PP MEDIA
SPEKTAKL: Prikazali najbolje iz svoje kulturne baštine

Jedinstveni festival Mostovi Balkana okupio je u Prijepolju folkloraše iz pet zemalja. Kulturno-umetnička društva i ansambli iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, na zajedničkom koncertu, a potom i pojedinačno, po trinaesti put su u gradu na Limu i selu Jabuka, na tromeđi Srbije, Crne Gore i BiH, predstavili brojnim posetiocima svoje narodne običaje, pesme, muzičke numere na tradicionalnim instrumentima i nošnju krajeva iz kojih su došli.

Dvodnevni skup u Prijepolju i nekoliko pozornica na Jabuci, u Memorijalnom kompleksu “Boško Buha”, na kojem su predstavnici balkanskih naroda prikazali najbolje iz svoje kulturne baštine, održan je u organizaciji lokalnog Doma kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i opštine Prijepolje.

A najvažnije je da se tokom tradicionalnog i jedinstvenog festivala nije čula ni jedna grčka reč među učesnicima niti posetiocima, a poruka sa ovog sastajanja folkloraša je u potpunosti sadržana i u njenom nazivu Mostovi Balkana, čvrste spone koje su nam u ovim vremenima i te kako potrebne.

Uz zastavu Srbije vijorile se i albanska, crnogorska, BiH i Severne Makedonije