M. Karović

U okviru obeležavanja 800 godina postojanja manastira Mileševe kod Prijepolja na planinskom vrhu Titerovac visokom oko 1.000 metara u toku je izgradnja krsta visokog pedeset metara. Tim povodom manastir Mileševo je posetio potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je nakon razgovora sa episkopom mileševskim Atanasijem Rakitom rekao da će u poslovima postavljanja krsta učestvovati i Helikopterske jedinice policije, čime će MUP dati svoj doprinos obeležavanju značajne godišnjice manastira.

Prema izjavi episkopa Atanasija, krst čije je podizanje uz ogromnu pomoć Helkopterskih jedinica policije u toku, simbol je i zahvalnost svima onima koji su pružili doprinos očuvanju i razvoju manastira kroz istoriju ovog dela Srbije.

– Jubilej koji obeležava manastir Mileševa, slaveći 800 godina postojanja, veliki je praznik za srpski narod, a angažovanje Helikopterskih jedinica na postavljanju krsta na Titerovcu je samo skroman doprinos policije, jer će krst biti simbol vere i ljubavi – rekao je ministar Stefanovića nakon razgovora sa episkopom Atanasijem.