Lična arhiva
Udruženje A:Kultura

Udruženje A:Kultura priprema tradicionalni gala koncert 3 noći, koji će ove godine posebno obradovati filmofile u Beču.

– U subotu, 24. septembra, u pozorištu Akzent biće održan koncert 3 noći, a tema će ovaj put biti omiljena filmska muzika. Uz članove našeg A:Muzika orkestra izvodiće je poznati glumci Brankica Sebastijanović, Branislav Bane Tomašević i Milena Vasić, kao i Dado Topić, rok legenda, autor i izvođač muzike za serije i filmove – najavljuje Milorad Samardžija, predsednik udruženja.

Prrema njegovim rečima, biće izvođene pesme iz filmova 50-ih i 60-ih godina prošlog veka pa do današnjih dana.

– To su pesme koje su ostvarile poseban put i žive u našem narodu u svim regionima i delovima sveta. Te pesme se izvode od “šatora i kafana” do najvećih svetskih pozorišnih i koncertnih mesta – objasnio je on.

Samardžija ističe da su autori tih dela i adaptacija naši sjajni umetnici, tekstopisci i kompozitori, koji su zajedno sa režiserima našoj kinematografiji i filmskoj umetnosti dali nemerljiv doprinos i učinili je prepoznatljivim i izuzetno važnim delom naše umetnosti, tradicije, života i imidža kako u zemlji i regionu tako i u svetu.

– Naši koncerti na ovu temu su omiljeni i veoma dobro posećeni, o njima se priča dugo posle događaja koji uvek budu puni emotivnog naboja, nostalgije i neverovatne energije – podvukao je Samardžija.