Lična arhiva
Maturanti s Milkom Kajganić i zbornicima

Maturanti Dopunske škole na srpskom u Rajnahu, kanton Argau u Švajcarskoj uspešno su nastavu na maternjem jeziku. U Srpskom klubu “Ivo Andrić” iz Rajnaha priređena je mala svečanost na kojoj su im uručene diplome i svedočanstva. Maturanti, David, Kristina i Kevin Đorđević, Nemanja Ilić, Milica Ristić, Stefana Krajičić i Marko Očaj, na časove su išli upravo u prostorije ovog kluba.

Slađan Đorđević, predsednik kaže da klub postoji već šest godina i da je u njegovom sklopu odeljenje Dopunske škole na srpskom jeziku, koje vodi prof. Jelena Mitrović iz Berna.

Dobro sarađuju: Jelena Mitrović i Slađan Đorđević

– Prethodne duge dve godine smo radili pod zaista teškim uslovima, ali deca su bila zaista pravi saradnici – hvali svoje đake profesorka Mitrović.

Sedmoro maturanata je dobilo i poseban poklon. Milka Kajganić, predsednica Literalnog udruženja Zlatno pero uručila im je po primerak zbornika “Nadahnuća”.

– Veoma sam ponosna i pripala mi je čast da vama odlikašima lično uručim poklon, kao podstrek i motivaciju da se i dalje družite s knjigom. Zbornik “Nadahnuća” sadrži radove članova našeg udruženja i naših prijatelja, u njemu ima i poezije i proze, a štampan je našom ćirilicom – rekla je Milka Kajganić, obraćajući se mladima.

Uručenje poklona

A kakvog su kvaliteta radovi, presudili su sami maturanti

– Kada sam im pročitala pesmu “Kosovo”, autorke Ivane Prline Nikodijević, usledio je dugi aplauz i odmah su otvorili knjigu i počeli da prelistavaju zbornik – sa zadovoljstvom kaže Kajganićeva.