Z. Mirković
Učesnici i organizatori Bambi lige 2021

Tek što je proleće donelo lepo vreme i ribolovci KSD Bambi iz Beča su uspešno počeli svoje aktivnosti. Drugu godinu zaredom organizuju Bambi ligu u pecanju šarana na svom, sada već poznatom reviru, Bambi Nustajh jezeru. Do sada su održana dva kola, a treće je zakazano za kraj juna.

Vladan Radojković Lula, jedan od najaktivnijih članova ribolovačke sekcije Bambija ističe da je interesovanje za Bambi ligu 2021″ bilo ogromno.

– Na spisku imamo 16 takmičara, ali imamo i osam rezervnih prijava, a već sada vlada ogromno interesovanje i za Bambi ligu 2022 – navodi Radojković, koji je i umetnički rukovodilac u ovom poznatom bečkom kulturno-sportskom društvu.

Prema njegovim rečima ove godine biće održana četiri kola po sistemu bodovanja i na osnovu ostvarenog ulova.

– Tako da ćemo ove godine imati prvo mesto za ukupnu kilažu i prvo mesto Lula’s baits
u bodovima na osnovu ukupnih plasmana po negativnim bodovima. Negativni bodovi se računaju tako što se sabira plasman. Na primer, ako neko u četiri kola osvoji prvo mesto, peto, deseto i drugo mesto to je 18 bodova. Ko skupi najmanje bodova dobija Lula’s baits pehar – pojasnio je naš sagovornik. Prema njegovim rečima krajem aprila u prvom kolu riba je loše “radila”, a tome je doprinelo i promenljivo vreme koje se tada smenjivalo iz proleća u zimu sa snežnim padavinama. Drugo kolo takmičenja održano je proteklog vikenda u znatno boljim uslovima, 16 ribolovca je ulovilo 37 komada šarana, ukupne kilaže od 174,09 kilograma. Najbolji je bio Nikola Rudić sa 45,46 kilograma upecane ribe. Na drugom mestu drugo kolo završio je Andreja Ranić sa upecanih 40,70 kilograma ribe, a treći je bio Siniša Jovanović sa 30,67 kilograma ulova.

Kolika je razlika u ulovu u prva dva kola pokazuje podatak da je u prvom kolu isti broj takmičara ulovio 58,8 kilograma. Tada je prvo mesto zauzeo Dragan Vuković, Nikola Rudić je bio drugi, a Bojan Arsić se našao na trećem mestu.

Organizacija takmičenja je u oba kola bila savršena, bez ikakvih problema.

Za pobednike svakog kola obezbeđeni pehari

Podrška prijatelja

Uz tradicionalni pozdrav: “Bistro”, uprava ribolovačke sekcije, na čelu sa predsednikom Dejanom Jovićem, svim zainteresovanima za takmičenje i onima koji žele da postanu članovi Ribolovačke sekcije, poručuje da mogu da se jave na broj telefona +436763701830.

Ove godine organizatori žele da se pohvale da takmičenje podržava i pomaže sve veći broj prijatelja i renomiranih proizvođača mamaca kao što su Skoža baits, Dudi bait, “Lula’s baits
i drugi.

Šaran od skoro 12 kilograma: Krsta Porkarinović

Krstin ulov najteži

U drugom kolu borba je bila vrlo neizvesna do samog kraja, a najveću ribu ulovio je Krsta Porkarinović i to šarana teškog 11,67 kilograma.