Lična arhiva
Katarina na nedavnoj Šeširijadi u Beču

Katarina Kaća Stević Titović, svestrana umetnica, slikarka, pisac, fotograf, glumica koja živi i radi u Beču, predstavila je u Zagrebu svoju prvu samostalnu izložbu digitalnih fotografija “Fotografija u nadrealizmu”, naslanjajući se na tradiciju koju su začele žene koje su se tokom 20. veka istakle u nadrealnoj fotografiji.

Zagrebačka publika može da se upozna sa njenim umetničkim fotografijama do kraja avgusta, a na otvaranju izložbe je govorio akademik Nedeljko Tintor iz Zagreba.

Da svakako vredi pogledati ovu izložbu potvrđuje i osvrt koji je napisao hrvatski fotograf Stjepan Vershanski, navodeći da je u radu Katarine Stević Titović “zamenjiva scena i umetnička vizija koja se menjala od jednog do drugog rada na fotografiji, čak i kada su predstavljeni na istom mestu, istog dana”.

Kao slike: Neke od izloženih fotografija

“Autorka ima izražajnu i bogatu maštu koja uz umešnost korišćenja programa digitalne fotografije donosi ugodu očima svakog posmatrača. Veština koju poseduje iza kamere, u naknadnoj obradi samo pomaže stvaranju njene umetnosti”, piše Vershanski.

Inače, ovo nije prvi “nastup” Kaće Stević u Zagrebu, jer se tamošnjoj publici predstavila i kao slikarka. Ona je nedavno imala izložbu u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču. Stevićeva je inače slike prodavala po znamenitim bečkim trgovima i istorijskim kulturnim mestima, uz dozvolu vlasti glavnog grada Austrije.

Ova svestrana umetnica rođena je 1970. godine u Požarevcu, a digitalnom fotografijom počela je da se bavi 2017. Pored fotografije bavi se slikanjem, pisanjem, amaterskom glumom…

Kao slike: Neke od izloženih fotografija

Bila je član udruženja Bečke poete, učestvovala na brojnim manifestacijama tog udruženja, između ostalog i na nedavnoj Šeširijadi.

Piše dečju, ljubavnu poeziju, prozu, aforizme, a njenu prvu knjigu “Kaća – tri u jedan” objavio je Kulturno-izdavački centar Srpska kuća iz Požarevca.