Đ. Janković
Pobednik: Dejan Damnjanović

Fotografijom “Panorama Lagatora” Dejan Damnjanović iz Banje Koviljače pobedio je na foto-konkursu “Loznica – moj grad”, koji je raspisala loznička Kancelarija za mlade, uz podršku gradske uprave. Ovom 31-godišnjem fizioterapeutu kome je fotografisanje postalo ozbiljan hobi, pripala je novčana nagrada od 100.000 dinara, dok je drugu, vrednu 60.000, osvojio Milenko Popović za fotku “Loznička crkva sa pogledom na grad – Loznica centar”, a treću od 40.000 dinara dobila je Ivana Petrović za “Drinu”.

Nagrade su najuspešnijim učesnicima uručene u lozničkom Omladinskom centru gde je otvorena izložba svih pristiglih radova. Damnjanović kaže da se fotografijom ne bavi profesionalno, ali je druženje sa foto-aparatom u prethodnih šest godina postalo ozbiljnije nego pre.

Na konkurs stiglo 126 fotografija

– Volim da planinarim i vozim bicikl pa tako imam priliku da često boravim u prirodi i obilazim loznički kraj koji obiluje lepotama. Najčešći motivi mojih fotografija su priroda i sve ono što okružuje Loznicu. Drago mi je da sam bio uspešan na ovom konkursu, a ovakva takmičenja podstiču mlade ljude da se bave fotografijom – rekao je Damnjanović posle dobijanja nagrade.

U Omladinskom centru su izloženi svi radovi

Inače, na konkursu je učestvovalo 50 autora sa 126 fotografija na kojima su najčešći motivi Tršić, Banja Koviljača, Drina i sam grad.

Pobednička fotografija snimljena dronom

Imamo šta da pokažemo

– Pobedničku fotografiju uradio sam dronom, a Lagator je deo grada koji se ubrzano razvija i gotovo svakog dana se menja jer se tu mnogo gradi. Vukov kraj zaista ima čime da se pohvali i treba da i putem fotografija, na društvenim mrežama i ovakvim konkursima, pokažemo čime raspolažemo, a to nije malo – kaže Damnjanović.