Lična arhiva
Od Beograda do Zlatibora: Porodica Dabić

Porodica Dabić iz Osnabrika najradije godišnji provodi u Srbiji. Biljana i Marko sa sinom Andrijom (8) i ćerkom Teodorom(10) žele da upoznaju sve znamenitosti i da se dive brojnim lepotama zavičaja.

Zanimljivo u Sirogojnu: Andrija i Teodora u etno-selu

– Prošle godine smo porodično ceo godišnji proveli u Srbiji, deo u našoj Lugavčini kraj Smedereva, pa smo išli u Valjevo, Brankovinu, Petnicu i na druga važna i lepa mesta, a turneju smo završili u Beogradu. Sve nam je bilo važno i lepo što smo videli i doživeli, a ove godine smo nastavili da upoznajemo i obilazimo našu lepu Srbiju – kaže nam Biljana uz odobravanje supruga Marka i radosnih Andrije i Teodore.

Dabići su svoju turneju ove godine počeli u Beogradu gde su boravili u stanu Biljaninih roditelja. Bilo im je lepo i veselo jer su sreli prijatelje iz Osnabrika, porodicu Milješić, kojima su pokazali najznamenitija mesta u prestonici, a druženje su završili u Skadarliji.

Zatim su se na njihovoj ruti našli Kostolac i Viminacijum, Veliko Gradište i Srebrno jezero. Svuda ih je pratilo lepo vreme, ali bilo je i iznenađenja.

– Na Zlatiboru smo od pet dana dva dana imali kišu, ali mi smo naoružani kišobranima putovali Šarganskom osmicom, obišli Drvengrad i Spomen-dom Tarabića u Kremni. Po suncu smo posetili Stopića pećinu i etno selo Sirogojno – nabrajana Biljana.

Andriji i Teodori je sve što su videli bilo zanimljivo, a naročito kačaraska radionica i velika furuna u etno-selu.

I pored brojnih izleta i obilazaka znamenitih mesta po Srbiji Dabići su u Lugavčini proveli mnogo lepih dana i prisustvovali značajnim događajima. Za crkvenu slavu Hrama Svetog Arhangela Gavrila Dabići su bili kumovi.

Rođendan u Lugavčini

Andrija je tokom boravka u Lugavčini, koja je Markovo rodno mesto, proslavio svoj osmi rođendan. Mnogo se obradovao poklonima, ali i gostima, naročito porodici Šibalić, koji su stigli iz Valjeva gde su se prošle godine družili.