Lična arhiva
Ne da se: Sanela Barbulović

Iako je akcija utihnula i dalje verujem u ljude i njihovu dobrotu, jer sam zahvaljujući njima i imala dovoljno sredstava kada je bilo najpotrebnije, kaže Sanela Barbulović

Već punih pet godina Sanela Barbulović (42), nastanjena u Frankfurtu, rodom iz Majdanpeka, vodi najtežu životnu bitku boreći se s rakom dojke koji je metastazirao na druge organe. Nažalost, ova samohrana majka za sve to vreme nije imala predaha, jer su zdravstvene tegobe sve jače stezale svoj obruč, a ona nemoćna da se tom snažnom stisku sama suprotstavi. Pre svega zato što za lečenje tako teške bolesti treba i novčanih sredstava koja su za nju i njenu porodicu nedostižna. I akcija koja je pokrenuta za Sanelino izlečenje je utihnula, ali nada da će biti dobro, kao i u ljudsku dobrotu nije.

– Istina je da je akcija utihnula i da već neko vreme ne stižu donacije, ali i dalje verujem u ljude, njihovu dobrotu i humanost, jer sam zahvaljujući njima i imala dovoljno sredstava za iznenadne intervencije, preglede i terapiju. Život često priredi neke dodatne dramske predstave, ali čovek i tada mora da stisne zube i pokuša da preživi gotovo nemoguće, vodeći se krilaticom “ono što te ne ubije, to te ojača” – kazala je Sanela Barbulović.

Ova hrabra majka i veliki borac ne odustaje od života, što je pokazala i dokazala u mnogim najtežim situacijama, čak i onda kad lekari nisu verovali da je moguće bilo šta učiniti. Razlog zbog koga Sanela ne odustaje i uporna je da je bolest ne savlada nisu samo njeni sinovi i porodica, već i iskrena vera u to. Za Sanelu, nada se ukazala u vidu Essaidi Aljua Tilis terapije. Pokušala je da sama finansira tu terapiju, ali kako je potrebno da ide redovno, pri čemu svaka iznosi preko 2.000 evra, to joj je i potrebna pomoć dobrih ljudi da nastavi lečenje, iako još ne zna kako će ono dalje teći.

– Situacija s mojim zdravstvenim stanjem trenutno nije baš sjajna. Nisam dobro, ali hvala dragom Bogu još sam ovde. Nisam mogla da sačekam da se novac prikupi za narednu terapiju u Holandiji, pa sam je nekako sama finansirala. Čekam na rezultate i nadam se najboljem – kaže Sanela i dodaje:

– Iskoristila bih ovu priliku da se svim dobrim ljudima koji su se priključili akciji kako bi pomogli moje lečenje neizmerno zahvalim. Zahvalna sam za svako dobro delo koje ste učinili i koje činite. Nadam se da me nećete napustiti ni sada. Sve vreme ću se truditi da opravdam vaše molitve i dobra dela koja ste učinili radi mene, a ostalo je do Boga. Uprkos svemu, verujem u izlečenje jer imam i vas dobre ljude na mojoj strani! Meni je sada onako kako biti mora, ali ne gubim nadu da će biti bolje.

Kako pomoći?

Pomozite Saneli da ode na terapiju, što bi joj dalo nadu u moguće ozdravljenje. Svaki prilog je dragocen. Možete to učiniti na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1062 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1062 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131227-10

Uplatom na devizni račun: 160600000113392079

IBAN: RS35160600000113392079

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Svaku dodatnu informaciju možete dobiti i od Sanele lično putem telefona na broj: +49 17632046824.