Lična arhiva
UVEK SPREMNA DA POMOGNE: Dr Mirjana Mimica Andrejević Kri

Da dr Mirjana Mimica Andrejević Kri iz Bad Zalcuflena, predsednica humanitarne organizacije Prohuman i počasni građanin njenog rodnog Kragujevca, nikad ne sedi skrštenih ruku i da se uvek trudi da učini nešto vredno pomena za svoju otadžbinu, već je dobro poznata činjenica.

Posebno imajući u vidu da njena dobra dela beležimo skoro pune dve decenije. Izuzetka nema ni ovog puta, jer je neumorna Mimica, po ko zna koji put zajedno sa suprugom Rajnerom – Rakom i saradnicima, obezbedila nove krevete (Štajer) za intezivnu negu, ortopedska pomagala, bolničke krevete i dva ultrazvučna aparata. Samim tim i napunila pun šleper od 24 tone i otposlala ovu pomoć za Toplički okrug, a pre svega za Dom za stare i penzionere Blace, kao i Opštu bolnicu “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju.

– U želji da poboljšamo uslove rada i negu naših sugrađana u otadžbini, pripremili smo i ovu pomoć s ljubavlju i poslali je. Uskoro će stići na zadato odredište i verujem da će mnogo značiti kako Domu, tako i pacijentima Opšte bolnice u Prokuplju. Uvek se trudimo da naša pomoć bude usmerena onima kojima je to najpotrebnije i od toga nećemo odustajati. Uprkos koroni i svim preprekama koje je sa sobom donela. Iskoristiću ovu priliku i da se zahvalim svima onima koji nam u ovom poduhvatu pomažu, jer bez njihove podrške sve bi išlo mnogo teže – istakla je dr Mirjana Andrejević Kri.

Budući da je ova pomoć već na putu, čim bude stigla na zadate adrese, to će i “Vesti” posebno zabeležiti njeno prispeće.