Tanjug
Milorad Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će kazne za one koji ne budu poštovali pravila o izolaciji i karantinu ili budu kršili propise na drugi način sa 10.000 KM ići na 100.000 maraka.

– Samo naivni mogu da veruju da je ovo naivno. Imamo petnaestak dana ispred Italije i zato reagujemo sa ovakvim preventivnim merama. Jedino se sa ličnom odgovornošću može sprečiti veći broj zaraženih – rekao je Dodik.

– Ovo je težak period za sve. Nema mesta za paniku, ali ima za oprez i svi se moramo pridržavati preporučenih mera. Vidimo da se u celoj Evropi dešavaju rigorozne mere i ne možemo da očekujemo pomoć iz EU po pitanju medicinske opreme – naveo je Dodik, ističući da se pojedinci uprkos svemu i dalje ponašaju neodgovorno.

Za razliku od njih, lekari i medicinsko osoblje, prema njegovim rečima, prednjače u borbi sa virusom korona i već sada osećaju zamor, zbog čega im se zahvalio.

– Mi nemamo rezervi u tom pogledu – rekao je Dodik i dodao da je odlučeno da se struja ne isključuje onima koji ne plate, već da se prolongira.

On je najavio da se podizanje šatora i kreveta na graničnim prelazima za one koji ulaze u BiH očekuje uskoro, potvrdivši da će ti ljudi u šatorima ostati 14 dana.