Vesti
MILJENICA DOBRIH LJUDI: Milica Tutunović u naručju oca Zorana

Na sam pomen imena Humanitarni most, vezuje se pojam čvrste spone, koja u ovom slučaju spaja i čitave kontinente. Uzrok tome jesu naša najveća pokretačka snaga, čitaoci “Vesti” rasuti širom sveta, ali ujedinjeni u onom najvažnijem – čovekoljublju, humanosti i plemenitosti koja ne poznaje granice. U prilog ovoj tvrdnji govore i novopristigle donacije naših zemljaka koji su svoj dom svili u dalekoj Australiji, uputivši pomoć od ukupno 2.250 dolara na više adresa u Srbiji i Republici Srpskoj.

Među tim ljudima dobrog srca je Ratko Crnić iz Melburna, koji je uputio 150 dolara za jednoipogodišnjeg Mijata Milenkovića iz Prokuplja, koji će uskoro u Beograd na operaciju očiju.

Zatim, Dijana Papac i Silvana iz Melburna, uputivši 300 dolara za 16-godišnjeg slepog mladića Aleksandra Smukova iz Dobrinaca kod Rume i njegovim sestrama bliznakinjama obolelim od cerebralne paralize.

NIJE ZABORAVLJEN: Aleksandar Smukov u redakciji Vesti.

Listi dobročinitelja priključili su se Branislav i Vesna Knežević iz Sidneja, poslavši 500 dolara za šestogodišnju Milicu Tutunović iz sela Rajac kod Čačka, koja mora na očne stimulacije u Novi Sad. Dobrim željama i podršci njenom samohranom ocu Zoranu Tutunoviću, donacijom od još 200 dolara pridružili su se Ljube i Milka Kljajić, takođe iz Sidneja.

DAROVI I TOKOM RASPUSTA: Sestre Šavelić

Sa iste strane obale Petog kontinenta iz Kanbere, podršku u vidu donacije od 600 dolara poslala je i plemenita Ana, od čega je po 300 dolara namenila sestrama Hristini i Katarini Šavelić i braći Dušanu i Nikoli Čukariću iz Velike Hoče.

Jedan od najstarijih čitalaca “Vesti”, Mihajlo Hromiš iz Brizbejna uputio je 500 dolara, od čega 250 dolara namenio za teško bolesnu Snježanu Plavšić Đurović iz Mahovljana kraj Laktaša, a još toliko i za malog srčanog bolesnika Davida Dimitrijevića iz Surčina kome su hitno potrebni lekovi, koje njegova samohrana majka ne može sama da mu obezbedi.

Snježana Plavšić Đurović sa sinom

Zašto su svoju pomoć dobrotvori iz daleke Australije uputili navedenim štićenicima Humanitarnog mosta, nije teško odgonetnuti, jer ih pored nemaštine, kao i nemogućnosti da sudbinu sami preokrenu u svoju korist, muče i zdravstvene boljke. Više nego dovoljno da dotakne njihova dobra srca.

Slede uručenja

Navedenu pomoć od ukupno 2.250 dolara, reporteri “Vesti” će narednih dana proslediti na sve zadate adrese. Koliko će radosti doneti štićenicima Humanitarnog mosta, dobročinitelji će saznati u narednim izdanjima našeg lista. Samim tim, i sve što im u znak zahvalnosti budu poručili.

Hvala na poverenju!

Redakcija “Vesti”, upućuje neizmernu zahvalnost svojim humanim čitaocima širom sveta na ukazanom poverenju, kao i tome što se uvek odazivaju na apele i trude da pomognu u granicama svojih mogućnosti nesrećom pogođene zemljake u matici.